ИТ догађаји

HP повлачи више од 100.000 батерија

HP повлачи више од 100.000 батерија због могуц́ег прегревања. Повлачење се шири од случаја код HP у јуну. Комисија за безбедност потрошачких производа каже да лаптоп батерије могу представљати "опасност од ватре и опекотина." Самсунг није једини имао невоље са батеријама.

Опширније...

iPhone пуни 10 година

U budućnosti, ono što okružuje iPhone će biti važnije od samog telefona. Srećan rođendan, iPad. Napunio si 10 godina! Šta želiš da budeš kad porasteš?Kada je Steve Jobs predstavio prvi iPhone na današnji dan pre 10 godina, on je hvalio to što je Apple uspeo da kombinuje tri proizvoda - "revolucionarni mobilni telefon, video ekran iPoda sa kontrolama na dodir i proboj internet komunikacije sa emailom klase stonog računara, veb pretraživanjem, pretraživanjem i mapama - u jedan mali i lagani ručni uređaj ".

Опширније...

Google - лажне вести о ванземаљцима

Google је у среду показао лажну причу о ванземаљцима "sucking energy from the sun" као први резултат приликом претраге за реч "aliens". Google-ов редизајн алгоритма претраге приказује приче које се учитавају брже на мобилним уређајима као "Топ приче". Они су недавно објавили да ће престати са објављивањем лажних вести са разноразних сајтова, како би сузбили настојање да лажне вести несметано круже интернетом. 

2.3 милиона долара за снимање животиња

Америчка startup компанија је прикупила преко 2,3 милиона долара за финансирање мобилне апликације и веб сајта који омогућавају корисницима да деле видео снимке својих љубимаца. Прикупљање средстава је предводио Рајн Вентурс, а прикупљање/скупљање средстава је подразумевало и учешће продуцентске куће Broadway Video Ventures, која је стајала иза комедије Saturday Night Live.

Amazonov Elastic File System је у пуној функцији

Корисници могу да праве системе фајлова који расту или смањују се по потреби. Након дужег периода разматрања, Amazonov Elastic File System (EFS) је сада углавном доступан у три географске регије у облаку Amazon Web Services (AWS). Тренутно је доступан на истоку САД (Северна Вирџиниа), западу САД (Орегон) и у ЕУ (Ирска), а више региона је на путу, објавила је компанија у среду . " Систем фајлова расте и смањује се по потреби (нема фиксне горње границе, а можете да се ширите по петабајт скали и не морате унапред да резервишете складишни простор нити проток. Плаћате само за складиштење које користите ." Не постоји минимална накнада нити трошкови за подешавање да би се користио EFS. Наплаћује се на основу количине података које сте сачували, са почетком од 0,30 долара по GB месечно. Корисници који испуњавају услове за AWS Free Tier могу да користе до 5 GB EFS складиштења месечно без накнаде .

Извор: IT WORLD

Android N се званично зове Nougat

Google објављује име најновије верзије свог мобилног софтвера, након што је у мају тражио од љубитеља да се придруже са предлозима. Google је укључио публику у процес именовања. Портпаролка Google-а је рекла да је компанија добила на милионе предлога из целог света, а да је Nougat један од најпопуларнијих предлога, а да није бренд. То би могло да објасни зашто компанија није изабрала Nutella или Nerds, два омиљена кандидата код љубитеља. Нејасно је да ли је Google уопште разматрао брендове. (То питање је постављено, али Google još nije odgovorio.) Jedini put kada je kompanija učinila presedan bilo je sa Android KitKat, који је захтевао договор о лиценцирању. Неке од најзначајнијих нових карактеристика за Android Nougat су VR режим, који даје софтверу неку додатну узбудљивост када се телефон налази у кациги и користи се као виртуални прегледач. Још једна карактеристика је штедња батерије која се зове Doze on the Go, која омогућава телефону да штеди енергију док вам седи у џепу. Nougat, још увек у бета фази, биће званично објављен на јесен.

Извор: CNET