ИТ догађаји

Хаковани Twitter налози

Twitter налози хаковани, Twitter Counter иступа као кривац. Ово је други случај у четири месеца да Twitter Counter дозволи хакерима да поставе поруке на истакнуте Twitter налоге. Twitter Counter, аналитички сервис другог добављача, изгледа да је поново омогућио мрежни пролаз за хакере који постављају поруке на истакнуте Twitter налоге. Невероватан број корисника Twittera изненада је у среду научило турски и поставио запаљиву поруку у том језику пуним Нацистичких свастика.

Опширније...

HP повлачи више од 100.000 батерија

HP повлачи више од 100.000 батерија због могуц́ег прегревања. Повлачење се шири од случаја код HP у јуну. Комисија за безбедност потрошачких производа каже да лаптоп батерије могу представљати "опасност од ватре и опекотина." Самсунг није једини имао невоље са батеријама.

Опширније...

iPhone пуни 10 година

U budućnosti, ono što okružuje iPhone će biti važnije od samog telefona. Srećan rođendan, iPad. Napunio si 10 godina! Šta želiš da budeš kad porasteš?Kada je Steve Jobs predstavio prvi iPhone na današnji dan pre 10 godina, on je hvalio to što je Apple uspeo da kombinuje tri proizvoda - "revolucionarni mobilni telefon, video ekran iPoda sa kontrolama na dodir i proboj internet komunikacije sa emailom klase stonog računara, veb pretraživanjem, pretraživanjem i mapama - u jedan mali i lagani ručni uređaj ".

Опширније...

Google - лажне вести о ванземаљцима

Google је у среду показао лажну причу о ванземаљцима "sucking energy from the sun" као први резултат приликом претраге за реч "aliens". Google-ов редизајн алгоритма претраге приказује приче које се учитавају брже на мобилним уређајима као "Топ приче". Они су недавно објавили да ће престати са објављивањем лажних вести са разноразних сајтова, како би сузбили настојање да лажне вести несметано круже интернетом. 

2.3 милиона долара за снимање животиња

Америчка startup компанија је прикупила преко 2,3 милиона долара за финансирање мобилне апликације и веб сајта који омогућавају корисницима да деле видео снимке својих љубимаца. Прикупљање средстава је предводио Рајн Вентурс, а прикупљање/скупљање средстава је подразумевало и учешће продуцентске куће Broadway Video Ventures, која је стајала иза комедије Saturday Night Live.

Amazonov Elastic File System је у пуној функцији

Корисници могу да праве системе фајлова који расту или смањују се по потреби. Након дужег периода разматрања, Amazonov Elastic File System (EFS) је сада углавном доступан у три географске регије у облаку Amazon Web Services (AWS). Тренутно је доступан на истоку САД (Северна Вирџиниа), западу САД (Орегон) и у ЕУ (Ирска), а више региона је на путу, објавила је компанија у среду . " Систем фајлова расте и смањује се по потреби (нема фиксне горње границе, а можете да се ширите по петабајт скали и не морате унапред да резервишете складишни простор нити проток. Плаћате само за складиштење које користите ." Не постоји минимална накнада нити трошкови за подешавање да би се користио EFS. Наплаћује се на основу количине података које сте сачували, са почетком од 0,30 долара по GB месечно. Корисници који испуњавају услове за AWS Free Tier могу да користе до 5 GB EFS складиштења месечно без накнаде .

Извор: IT WORLD