Признања професорима РАФ-а

Иако млада научноистраживачка институција која се бави истраживањем у области информационих и комуникационих технологија, Рачунарски факултет се може похвалити новим признањима.

  • Dr. Pržulj was awarded the British Computer Society Roger Needham Award for 2014 in recognition of the potential her research and work has to revolutionise health and pharmaceutics.
  • Награду Discrete Mathematics Top Cited Articles 2005-2010, која се додељује за најцитиранији рад у часопису "Discrete Mathematics", добио је проф. Слободан К. Симић за рад „On the index of caterpillars“. Проф. Симић је у периоду од 2003. до 2006. године предавао на РАФ-у и знатно допринео развоју факултета.
  • Рад проф. Кристине Вушковић „Even-hole-free graphs that do not contain diamonds: a structure theorem and its consequences“ добио је награду као први на листи „Most Downloaded“ радова часописа "Journal of Combinatorial Theory B" у периоду јул - септембар 2009. године.
  • У часопису BMC Bioinformatics, др Наташа Пржуљ, ванредни професор Рачунарског факултета у Београду и Lekturer на Department of Computing, Imperial College London, објавила је са сарадницима рад који још увек није у финалном облику, а већ се налази у самом врху листе најчитанијих радова протеклог месеца.