Рачунарски факултет

Студијски програми

 • Продужен рок за пријаве за RAF Challenge 2019

  Рок за постављање радова за такмичење RAF Challenge 2019 продужен је до понедељка, 25. фебруара 2019. године (у 12 часова). Уколико имате проблема при постављању радова пошаљите нам мејл на адресу rafchallenge [@] raf.rs.   Надметање организују Рачунарски факултет и Друштво математичара Србије, а финале такмичења ће се одржати у суботу 13.04.2019. године. Овогодишње такмичење одржава се у три категорије: презентација/анимација (тема: "Криптовалуте - техничке карактеристике и предности у односу на стандардни новац") , игра/апликативни програм (тема: "Иновативна примена софтвера у спорту") или видео (тема: "Моја улица"). Већ једанаесту годину за редом спремили смо и вредне награде за најбоље, а у томе су нам помогли спонзори: часопис "Свет компјутера", CET, Satelit group, RSD, Portalibris.   Линк за пријаву

 • Пријаве за такмичење RAF Challenge 2019 су отворене

  На сајту Рачунарског факултета објављен је позив средњошколцима за учешће на информатичком такмичењу RAF Challenge, које организују Рачунарски факултет и Друштво математичара Србије. Овогодишње такмичење одржаће се у три категорије:   1. презентација/апликативни програм (тема: "Криптовалуте - техничке карактеристике и предности у односу на стандардни новац"),   2. анимација/игрица (тема: "Иновативна примена софтвера у спорту"),   3. видео (тема: "Моја улица").   За детаљније информације и о пропозицијама такмичења погледајте RAF Challenge 2019.   На финале такмичења позивају се средњошколци који уђу у ужи избор, а најбољи се награђују вредним наградама.   Пријаве и постављање радова на сајт РАФ-а ће се обављати од 12. децембра 2018. до 16. фебруара 2019. године, а планирано је да се финале такмичења одржи у марту 2019. године (датум ће бити ускоро познат).

 • Почеле пријаве за десети ИТ семинар - RAF IT Days 2019

  Тестирање средњошколаца за десети ИТ семинар - "RAF IT Days 2019" почело је 5. октобра и трајаће до 20. марта 2018. године. Сви кандидати су у обавези да одраде тест, а најуспешнији добијају позив да присуствују семинару. Организатори ће се потрудити да свима који немају смештај у Београду обезбеде исти. Семинар организују Рачунарски факултет са жељом да младима што више приближе информационе технологије, њихов напредак и примену у привреди. Ово је јединствена прилика да се ученици упознају са начином рада у IT индустрији и добију корисне информације и савете од искусних професионалаца. Компаније се радо одазивају позиву за дружење са средњошколцима, а то су до сада учиниле: Microsoft Development Center Serbia, Adobe, Google, Oracle, Asseco, Godday, CET, Infostud и многе друге. Планирано је да се семинар одржи у првој половини априла 2019. године. Од ове године, семинару ће моћи да присуствује највише 4 ученика из исте средње школе. За питања нам се обратите на мејл: rafitdays [@] raf.rs

 • Друго место за РАФ-овце на хакатону у Атини

  Још један сјајан успех РАФ-оваца на интернационалном хакатону у Атини! Друго место на "Beyond hackathon-у" освојио је тим "Tenderly" који чине Андреј Бенчић, Богдан Хабић и Вукашин Вукоје, студенти Рачунарског факултета и Небојша Урошевић, студент Математичког факултета. Прво место на овом такмичењу заузео је "ExpendZen", тим студената из Грчке. Двадесет тимова учествовало је на овогодишњем такмичењу након процеса евалуације који је претходио завршној фази такмичења. Учествовали су тимови из Грчке, Бугарске, Уједињеног Краљевства, Уједињених Арапских Емирата (Дубаи) и Србије. 

 • РАФ убедљиво први из информатике на Електријади !

  На такмичењу из информатике на овогодишњој Електријади екипа РАФ1 освојила је прво место!   Чланови екипе РАФ 1 остварили су изванредне резултате из информатике и у индивидуалној конкуренцији и то: 1. место Душан Здравковић , 2. место Никола Јовановић и 11. место Иван Дејковић. 

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079