Рачунарски факултет

Студијски програми

 • Финале такмичења RAF Challenge 2019 - обавештење

  Финале такмичења RAF Challenge одржаће се у суботу, 13. априла са почетком у 11 часова на Рачунарском факултету, улица Кнез Михаилова 6/6. Ово је једанаесто информатичко такмичење које организују Рачунарски факултет и Друштво математичара Србије. Списак школа са највише послатих радова и такмичара позваних на финале налази се ОВДЕ.     Детаљна агенда финала   Спонзори такмичења су: Свет компјутера, CET, Satelit group, Portalibris i RSD.

 • Studenti Računarskog fakulteta zablistali na "FON Hakatonu"

  Studenti Računarskog fakulteta u Beogradu zablistali su na "FON Hakatonu” održanom  23. i 24. marta na Fakultetu  organizacionih nauka u Beogradu. Tema ovog šestog po redu FON “Hakatona” bila je “Bezbednost u velikim gradovima “. Nakon dvadeset i četiri časa koliko su imali za realizaciju svojih softverskih rešenja na zadatu temu studenti Računarskog fakulteta u Beogradu izvojevali su apsolutnu pobedu osvojivši i prvo i drugo mesto.  U finalu je učestvovalo šest timova, od toga čak tri tima činili su studenti Računarskog fakulteta u Beogradu, a od ta tri tima, dva su osvojila prvo i drugo mesto. 

 • Drugo mesto za RAF-ovce na hakatonu u Atini

  Još jedan sjajan uspeh RAF-ovaca na internacionalnom hakatonu u Atini! Drugo mesto na "Beyond hackathon-у" освојио је тим "Tenderly" који чине Андреј Бенчић, Богдан Хабић и Вукашин Вукоје, студенти Рачунарског факултета и Небојша Урошевић, студент Математичког факултета. Прво место на овом такмичењу заузео је "ExpendZen", тим студената из Грчке. Двадесет тимова учествовало је на овогодишњем такмичењу након процеса евалуације који је претходио завршној фази такмичења. Учествовали су тимови из Грчке, Бугарске, Уједињеног Краљевства, Уједињених Арапских Емирата (Дубаи) и Србије. 

 • РАФ убедљиво први из информатике на Електријади !

  На такмичењу из информатике на овогодишњој Електријади екипа РАФ1 освојила је прво место!   Чланови екипе РАФ 1 остварили су изванредне резултате из информатике и у индивидуалној конкуренцији и то: 1. место Душан Здравковић , 2. место Никола Јовановић и 11. место Иван Дејковић. 

 • Сјајни резултати РАФ-оваца на Електријади

  РАФ-овци су на овогодишњој Електријади заблистали у свим научним такмичењима у којима су учествовали, те су тако у укупном пласману у научним дисциплинама освојили 2. место (такмичући се у само 5 од укупно 14 дисциплина!). Осим што су екипно освојили 1. место на такмичењу из информатике, одличне резултате постигли су и на такмичењима из математике, физике и објектно оријентисаног програмирања.  Коначни резултати из научних дисциплина На такмичењу из математике1 екипа студената РАФ-а заузела је 2. место, а индивидуално Радоица Драшкић 3. место, Лука Вукелић 9. место и Дејана Мандић 15. место. Резултати математика Резултати математика Своје програмерско знање доказали су и на такмичењу из објектно оријентисаног програмирања где је екипа РАФ1 освојила 2. место. Појединачно Душан Здравковић је заузео 1. место, Стефан Живковић 17. место и Вукоман Стојановић 31. место. Друга екипа РАФ- а на овом такмичењу пласирала се на 7. позицију, а чинили су је Виктор Мајсторовић (10. појединачно место), Александар Љамзин и Катарина Панић.  Резултати ООП Резултати ООП У физици РАФ-овци су заузели 3. позицију, а овај успешан тим чинили су Милоје Ђукановић (3. појединачно место), Никола Тасић (7. место) и Јована Тодоровић. Резултати физика

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079