Рачунарски факултет

Студијски програми

 • РАФ убедљиво први из информатике на Електријади !

  На такмичењу из информатике на овогодишњој Електријади екипа РАФ1 освојила је прво место!   Чланови екипе РАФ 1 остварили су изванредне резултате из информатике и у индивидуалној конкуренцији и то: 1. место Душан Здравковић , 2. место Никола Јовановић и 11. место Иван Дејковић. 

 • Сјајни резултати РАФ-оваца на Електријади

  РАФ-овци су на овогодишњој Електријади заблистали у свим научним такмичењима у којима су учествовали, те су тако у укупном пласману у научним дисциплинама освојили 2. место (такмичући се у само 5 од укупно 14 дисциплина!). Осим што су екипно освојили 1. место на такмичењу из информатике, одличне резултате постигли су и на такмичењима из математике, физике и објектно оријентисаног програмирања.  Коначни резултати из научних дисциплина На такмичењу из математике1 екипа студената РАФ-а заузела је 2. место, а индивидуално Радоица Драшкић 3. место, Лука Вукелић 9. место и Дејана Мандић 15. место. Резултати математика Резултати математика Своје програмерско знање доказали су и на такмичењу из објектно оријентисаног програмирања где је екипа РАФ1 освојила 2. место. Појединачно Душан Здравковић је заузео 1. место, Стефан Живковић 17. место и Вукоман Стојановић 31. место. Друга екипа РАФ- а на овом такмичењу пласирала се на 7. позицију, а чинили су је Виктор Мајсторовић (10. појединачно место), Александар Љамзин и Катарина Панић.  Резултати ООП Резултати ООП У физици РАФ-овци су заузели 3. позицију, а овај успешан тим чинили су Милоје Ђукановић (3. појединачно место), Никола Тасић (7. место) и Јована Тодоровић. Резултати физика

 • Google позива РАФ-овце на семинар у Минхену

  Студенти Рачунарског факултета добили су званичан позив од компаније Google за дводневни бесплатан студентски програм "Google Inside Look" који ће се одржати у њиховом представништву у Минхену. Google је препознао квалитет Рачунарског факултета кроз многобројне праксе и програме које су наши студенти у престижној IT компанији похађали, а многи од њих и данас имају част да раде у Google-u широм света. На дводневном Google семинару у Минхену одабрани студенти имаће прилику да више сазнају о пројектима и производима на којима запослени у Google-у раде, као и који је пут започињања професионалне каријере у једној од најмоћнијих корпорација у свету. Студенти ће учествовати и у радионицама и практичним тренинзима са циљем њихове техничке припреме као и изградње поверења у перспективну будућност бављења информационим технологијама.  Пријављивање за овај семинар је до 11. јуна 2018. године.

 • Тим са РАФ-а најбољи на ФОН хакатону

  У Београду је 31. марта и 1. априла на Факултету организационих наука одржан пети по реду "ФОН Хакатон", двадесетчетворочасовно такмичење у програмирању. Од укупно 14 тимова који су се такмичили, прво место освојила је екипа "RAFx" коју чине студенти друге године Рачунарског факултета: Вања Пауновић, Михаило Вигњевић, Бранко Фулурија и Милош Милуновић. Тема хакатона била је "Анализа Big Data података".

 • РАФ-овци најбољи на највећем хакатону у Новом Саду

  Стартит центар Нови Сад је угостио највеће хакатон такмичење до сада одржано у овом граду на коме је учествовало 14 тимова, од чега је њих 12 успело да на својим решењима ради до самог краја хакатона који је трајао 48 сати. За најбољи тим проглашен је тим "Samsara" кога чине Боган Хабић, Вукашин Вукоје, Андреј Бенчић, студенти са Рачунарског факултета , као и Небојша Урошевић студент Математичког факултета.

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079