Варићак Александар

Varićak Aleksandar

 

Завршио сам Рачунарски факултет, смер “Напредне рачунарске технологије”. Дипломирао сам на тему “кретање робота у неизвесном простору”. Тренутно сам запослен у аустријској компанији AlteaTec са седиштем у Београду. Моја позиција у фирми је технички директор. У овој компанији радим од марта 2011. године. Компанија има 33 запослена, од чега је 18 developera. Програмски језици који се највише користе су Python, PHP и Java. Системи које правимо се састоје од 3 дела – frontend (HTML5 + PHP), backend (Python) и backoffice (HTML5+ PHP). Системи су предвиђени за велики број клијената, али због поверљивости не смем да наводим називе компанија које су нам клијенти. Моја задужења су управљање пројектима, организација запослених, дизајнирање архитектуре система, контакт с клијентима, спецификација захтева и одабир технологија за развој.

Пре почетка рада у тренутној компанији радио сам у америчкој компанији Wowd (са повећим бројем колега са факултета) као software developer од августа 2008. до марта 2011. и у спортској кладионици Mozzart као software architect од децембра 2009. до фебруара 2010. године када сам морао да напустим посао због нових обавеза у компанији Wowd.

План за неку будућност ми је да једног дана имам своју фирму која ће се бавити развојем апликација за мобилне телефоне. Тренутно, хобија ради, развијам апликације за Андроид платформу.

 

Основне студије

Студијски програм: Рачунарске науке
Стечено звање: Дипломирани информатичар

Тема рада: Примена хибридне роботске парадигме у кретању робота у неизвесном простору
Одбрањен: четвртак, 30 децембар 2010
Ментор: Др Драган Шалетић
Комисија: Др Стеван Милинковић

Запослења

Factory World Wide
Радно место: Development Director
Август 2013– Тренутно запослење
Alteatec Serbia
Радно место: CTO
Март 2012– Август 2013
Alteatec Serbia
Радно место: Lead Developer
Март 2011– Март 2012
Wowd
Радно место: Software developer
Август 2008– Март 2011
Tehnicom Computers
Радно место: Android developer (freelancer)
2011– 2011
Mozzart Bet
Радно место: Software developer
Новембар 2008– Фебруар 2009