Из техничких разлога садржај читалишта можете пратити искључиво на латиници.

Inovacije u MS PowerPoint 2016

PowerPoint 2016 za Windows ima sve funkcije i karakteristike na koje smo vec navikli, ali takodje ima i neka unapredjenja i najbolje karakteristike iz Office 2016.

 

Morph tranzicija

1PowerPoint 2016 dolazi sa tranzicijom novog tipa, Morph, koja vam moze pomoci za bolje animacija, i pomeranje objekata na slajdu u prezentaciji. Da biste videli kako izgleda Morph tranzicija, morate imati dva slajda, sa najmanje jednim slicnim objektom(najlaksi nacin je da duplirate slajd, i da onda pomerite objekat na drugom slajdu na drugo mesto). Onda, kada ste pozicionirani na drugom slajdu, idite na Transitions/Morph da biste videli kako izgleda Morph tranzicija.

PowerPoint Designer

2PowerPoint Designer je nova usluga koja vam omogucava da uzmete vas sadrzaj i automatski generisete razlicite ideje, koje mogu da vam poboljsaju izgled slajdova. Kada dodate sliku ili neki drugi vizuelni sadrzaj, automatski ce se otvoriti prozor Designer gde cete imati predlozene razlicite ideje o tome kako i gde bi slika mogla da stoji.

Snimanje ekrana

3Savrseno za demonstracije, mozete ukljuciti snimanje ekrana u Vasoj PowerPoint prezentaciji sa samo nekoliko poteza. Samo postavite sta god zelite da snimite, idite na Insert/Screen recording, i bicete u mogucnosti da izaberete deo ekrana za snimanje,snimite sta vam je potrebno i ubacite direktno u vasu prezentaciju.

Tri nove teme

4Postoje tri nove teme koje mozete da primenite u PowerPoint-u:Colorful, Dark Gray and White. Da pristupite ovim temama idite na File/Account i onda kliknite na padajuci meni koji je pored Office Theme.

Bolja rezolucija videa

Kada pretvorite vasu prezentaciju u video, mozete da kreirate fajl sa rezolucijom do cak 1920x1080, koja je odlicna za prezentacije na velikim ekranima.