Читате поред базена: таблет или читач за е-књиге?

Шта саветујете? Има ли смисла да имам и таблет(iPad Mini) и читач за е-књиге (Kindle ми нуде за 69 долара)?

Сасвим разумем вашу дилему да ли да трошите на још један уређај, поготово кад се узме у обзир да сте вероватно платили преко 300 долаза за свој iPad Mini.

Али мада се таблет као што је iPad може користити за читање е-књига, он није идеалан за све ситуације. Нажалост, за читање поред базена, на плажи, или у парку, таблет није најбоље решење када сте директно изложени сунцу. То је зато што iPad Mini и остали таблети користе LCD екране, који имају позадинско светло. То је одлично за читање у мраку или на слабом светлу, али је ужасно на јарком сунцу, нешто мало боље у сенци.

Срећом за вас, Amazon Kindle је одлично решење, јер користи технологију која се зове е-мастило (e-ink), јер читате са екрана који нема позадинско светло. Таква страница на Kindle екрану изгледа исто као страница у књизи. То је одлично за читање на сунцу, а и иначе много мање замара очи од читања са LCD екрана.

Ипак, за читање часописа са много графике и слика, боље решење је таблет. Такође постоји ситуација када је за читање књиге таблет бољи него Kindle, а то је у кревету када ваш партнер хоће да спава. Лакше је читати са таблета који има позадинско светло него качити разне додатке на Kindle.

Неки људи радије имају само један уређај за све потребе, док други сматрају да вреди купити специализован читач за е-књиге, поготово за читање ван куће. Зато је мој савет да купите тај Kindle од 69 долара. Вероватно нећете због тога осиромашити, а остаје вам iPad за одређене ситуације. Осим тога, вероватно ћете на плажу радије да понесете Kindle од 69 долара него iPad Mini од 329.

Извор: CNET