3D ТВ: Шта (још) треба знати

3D ТВ је свакако претрпео неуспех, али нема сумње да ће се задржати на многим скупљим ТВ апаратима.

Оно што недостаје је садржај. Упркос ентузијазму приликом лансирања са Avatarom и предвиђањима о предстојећој великој производњи 3D филмова, спортских програма и ТВ емисија, 3D је данас још увек неуобичајен. Нема много правог 3D садржаја који може да се гледа на 3D ТВ.

Са двестотинак Blu-ray наслова на располагању, тај формат је далеко најбољи извор за 3D, али избор је још увек слаб у поређењу са хиљадама 2D Blu-ray наслова.

Осим недостатка садржаја, велики недостатак представља то што морају да се носе наочари. Међутим, без обзира на неуспех, 3D-компатиблни телевизори ће се задржати. Произвођачима није скупо да додају 3D у своје апарате, а чак и активне наочари су прилично јефтине. Данас произвођачи користе 3D као сваку другу карактеристику (као 120Hz или Smart ТВ), да би се скупљи модели разликовали од јефтинијих, или једна марка од друге.

Дакле, треба ли да мислите на 3D када купујете нов ТВ? Једноставан одговор је "не". Али то не значи да обавезно морате да купите ТВ који има само 2D – данас најбољи телевизори имају 3D, користили га ви или не. А вероватно нећете.

Извор: CNET