HP повлачи више од 100.000 батерија

HP повлачи више од 100.000 батерија због могуц́ег прегревања. Повлачење се шири од случаја код HP у јуну. Комисија за безбедност потрошачких производа каже да лаптоп батерије могу представљати "опасност од ватре и опекотина." Самсунг није једини имао невоље са батеријама.

 

HP је опозвао више од 100.000 литијум-јонских батерија које се користе у њиховим нотебоок рачунарима, наводи се у обавештењу од уторка од стране Комисије за сигурност потрошача. Повлачење је почело од једног случаја код HP у јуну, када је више од 41.000 батерија повучено у САД. Разлог је, каже Комисија, могуц́е прегревање које може представљати "опасност од ватре и опекотина." Уређаји на које се односи опозив обухватају HP, Compaq, HP ProBook, HP ENVY, Compaq Presario и HP Pavilion лаптоп рачунаре купљене у периоду од марта 2013. до октобра 2016. године. Лаптопови су у распону од 300 до 1.700 долара, али батерије су такође продаване и одвојено за 50 до 90 долара.

"Потрошачи би требало да одмах престану да користе опозване батерије, изваде их из нотебоок рачунара и обрате се да HP бесплатно замени батерије," гласи обавештење. Док купци не добију нову батерију, они треба да користе ноутбук само тако да их их укључе у AC адаптер, додаје комисија. Погођено је било мање од 1 одсто HP лаптоп рачунара продатих у том интервалу, рекао је портпарол HP.

Извор: CNET

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079