Осам веб страница које ће вам пружити основе програмирања бесплатно

Ако желите да сами креирате свој веб-сајт, унапредите уређивање теме WordPress-а или желите да се бавите прављењем веб страница, сигурно ће вам бити потребна основна знања из програмирања и писања кодова. Не тврдимо да морате да будете изузетни стручњаци, али свакако би требало да се упознате са полазним основама програмирања. Захваљујући напретку у образовним процесима, могуће је да таква основна знања стекнете бесплатно. Због тога ћемо вам дати попис бесплатних извора које можете искористити.

Codeacademy

Најпопуларнија платформа за учење јер поседује огроман број одличних курсева – не само за HTML – и сви су бесплатни.

Exd.org

Овај сајт су у сарадњи основали МИТ и Харвард да би пружили бесплатно квалитетно образовање. Ту можете да пронађете бесплатне курсеве универзитета, али, ако желите да добијете потврду о завршеном курсу, требало би да платите. Курсеви су на врло високом нивоу.

FreeCodeCamp

Овај сајт је одличан јер вас прво учи HTML основама према свом плану и програму, а затим вам даје да урадите пројекат за непрофитну организацију.

Udacity

Курсеви су веома детаљни, инструктори врхунски, а систем провере стеченог знања вас обавештава колико сте материјала заиста успели да савладате.

Khan Academy

Ово је непрофитна организација чији је циљ да образовање учини доступнијим. Курсеви који се баве HTML нису опширни, али, свакако их треба погледати.

Coursera

Овај сајт функционише на сличан начин као Exd. Можете одабрати да похађате већину њихових курсева бесплатно да бисте једноставно савладали материјал који нуди или можете платити да бисте добили потврду о савладаним курсевима.

HTML5 Tutorial

Овај сајт није интерактиван, али сасвим одговара људима који више воле да одмах почну са радом, читају документацију и не гледају видео садржаје или прате упутства. Сличан сајт је и HTML Dog који вреди погледати.

Udemy

Овде можете пронаћи бесплатне курсеве и курсеве који се плаћају. Пошто их свако може поставити на сајт, претходно треба проверити коментаре за сваки од њих да бисте се уверили да ли вам пружају оно знање за које сте заинтересовани.

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079