Компанија Microsoft реновира своје главно седиште у Редмонду

Компанија планира да прошири комплекс свог главног седишта у Редмонду и да у тај подухват уложи више милијарди долара. Пошто јој је потребан простор за нових 8.000 радника, компанија ће у следећих пет до седам година изградити 18 нових зграда, додати 62 хектара реновираног радног простора и уложити 150 милиона долара у побољшање транспорта и објеката за рекреацију. Невероватно велики пројекат који ће се простирати на 180 фудбалских игралишта почеће у јесен 2018. године. Изгледа да софтверски гигант помало пати од зависти док са стране посматра како велике компаније које се баве савремених технологијама проширују и осавремењују своја главна седишта и тако доспевају у центар интересовања јавности. Док комплекс компаније Аппле, који личи на свемирски брод, изнова изазива дивљење, компанија Амазон је доспела у жижу јавности кад је објавила да је у потрази за градом у Америци који би имао све потребне услове за изградњу још једног главног седишта. У међувремену, компанија Google полако открива свој комплекс у Лондону са базеном и вишенаменским простором за игре у који је уложила милијарду долара.

Међутим, за разлику од ових компанија, Microsoft ништа не мења. Компанија је постала синоним за Редмонд у Вашингтону, од кад се тамо преселила 1986. године. Ускоро ће делови комплекса бити отворени за јавност, укључујући и тржни центар на отвореном површине од скоро једног хектара у коме ће се налазити спортски објекти, малопродајни простор и пешачке стазе. Компанија тврди да ће простор моћи да прими 12.000 људи. Да би се олакшао приступ онима који путују на посао колима, гаража ће бити подземна, а преко аутопута VA-520 биће саграђен мост којим ће се кретати само пешаци и бициклисти, а све то као припрема за лаку локалну железницу која ће бити завршена 2023. године.

Такође се нада да ће изазвати наклоност заједнице јер ће отворити нова радна места, посебно у процесу изградње. Компанија је, свакако, већ неколико пута успела да се одужи заједници кроз улагања милиона долара у послове и повећања броја радних места и давања у добротворне сврхе. Подсетимо се да је компанија Facebook финансирала изградњу јефтинијих станова у Источном Пало Алту у Сан Франциску да би умирила локално становништво огорчено огромним ценама изнајмљивања некретнина условљених близином Силицијумске долине. Према речима председника компаније Мицрософт Бреда Смита пројекат је добар за њихове комшије у Паџет Саунду.

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079