Компаније рањиве због недостатка ИТ стручњака

Стручњацима за ИТ безбедност потребно боље образовање после крађе личних података и напада злонамерног софтвера Wannacry на информациони систем здравственог осигурања Велике Британије. Стручњацима за ИТ безбедност потребно је боље образовање и боље осмишљени планови за њихово усавршавање после школовања јер многе компаније трпе недостатак таквих кадрова и због тога су изложене нападима хакера. Према недавном истраживању које су спровеле агенције за запошљавање, 81% очекује повећање у потражњи стручњака који се бави дигиталном безбедношћу, али само њих 16% очекује да ће потражња бити задовољена.
„Потражња је огромна“, каже Тим Холман генерални директор консултантске фирме за сајбер-безбедност 2-Sec. „Трошкови решавања сајбер-проблема неминовно ће се повећавати, премије осигурања такође, као и цена чишћења система.“ Велики број изузетно професионално спроведених сајбер-напада у 2017. години повећао је потражњу за стручњацима. У марту, компанија за мобилну телефонију Тхрее претрпела је озбиљан напад и упад у систем који је угрозио податке 200.000 корисника. У априлу, нападнута је компанија Wонга која се бави позајмљивањем новца уз велике камате, и тада су украдени подаци 250.000 клијената укључујући и њихове банковне податке, бројеве телефона и имејл адресе. Међутим, напад злонамерног софтвера на информациони систем здравственог осигурања Велике Британије у мају показао је да сајбер-безбедност није проблем само у пословним предузећима. Ове године пријављен је напад и на трећу организацију здравственог осигурања.
Недостатак обучених стручњака који би могли да се ухвате у коштац са сајбер-криминалом треба хитно и брзо решавати. Већ извесно време се изражава забринутост због недостатка ИТ стручњака који ће бити нарочито изражен у будућности. Тражи се заједничка стратегија владе и пословних фирми које ће кадрове проналазити у образовним институцијама, међу приправницима и различитим друштвеним групама. Требало би запослити више жена, припадника националних мањина и преквалификовати старије запослене који би могли да попуне радна места.

Компанија BT, која већ пет година успешно спроводи план за обучавање ИТ стручњака за сајбер-безбедност, одлучила је да кадрове потражи ван оквира свршених студената рачунарства. Роб Патриџит из одељка BT Security компаније каже да су у почетку прикупљали људе који су се бавили информационим технологијама и усавршавали њихова знања, али да су, у међувремену, променили критеријуме на основу којих ангажују људе. Тако су се окренули групама људи са одређеним неуролошким специфичностима. Познато је, рецимо, да су људи са Аспергеровим синдромом одлични у сајбер-области, али њихове комуникационе вештине понекад знају да их издају. Због тога су променили процес ангажовања и обављања разговора при запошљавању, а то значи да би привреда требало да се осврне на потенцијалне способности људи при њиховом ангажовању.

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079