Google Wifi Network Check може да тестира брзину свих ваших повезаних уређаја

Нец́ете више морати да се мучите са појединачним тестовима брзине. Пошто се у све више електронских уређаја додаје Wi-Fi конекција, можда ц́ете имати проблем да утврдите у чему је проблем ако неки од ваших уређаја има спору Интернет везу. Ажурирање опције Google Wifi Network Check може вам помоц́и у решавању тог проблема. Ажурирање Network Check које излази од уторка, омогуц́ава вам да из апликације Google Wifi покрец́ете тестове брзине на појединачним уређајима који су повезани са вашом мрежом. Раније сте могли да тестирате брзину од вашег добављача сервиса до вашег рутера, али ова исправка конкретно показује брзину интернетског повезивања за сваки уређај.

Ако су сви ваши уређаји спори, знаћете да морате да ресетујете или преместите свој рутер, или да позовете свог добављача интернет услуга. Ако је спор само интернет на вашем рачунару, знаћете да морате поново да покренете свој рачунар. У апликацији Google Wifi моц́и ц́ете да видите брзине различитих уређаја. Google Wifi је мрежни Wi-Fi систем компаније. Он садржи рутер и може се проширити додатним Wi-Fi тачкама, за бољу покривеност у вец́ем стану. Апликацију користите тако да поставите Wi-Fi мрежу и додајете додатне Wi-Fi тачке.

Током разговора о овом ажурирању са CNET-ом, Alex King, менаџер производа Google Wifi, говорио је о проблему који је довео до ове промене. "Са све више уређаја којима је потребан приступ, кориснику је тешко да добије поуздан Wi-Fi у целој кући", рекао је. "Када се Wi-Fi успори, тешко је одредити где се то дешава."

Да бисте тестирали појединачне уређаје, идите на картицу подешавања на главној страници апликације, притисните Network Check и видец́ете опцију да се тестира Wi-Fi ка свим бежичним уређајима. Притисните то дугме, а апликација ц́е проц́и кроз све уређаје један по један и рец́и вам тренутну брзину преноса. Кинг нам је приказао живу демонстрацију процеса на делу, и трајало је пар секунди по уређају.

Раније, да бисте добили исто мерење, морали сте да покренете тест брзине на сваком појединачном уређају. Нови процес Google-а је много бржи, мада ц́е ипак трајати неко време ако у вашој куц́и имате 100 различитих паметних куц́них уређаја.

За разлику од тестирања свих уређаја одједном, можете у апликацији да тестирате и појединачне брзине уређаја. Дакле, ако ваша паметна светла споро реагују, можете у апликацији Google Wifi да проверите само паметна светла тако што ц́ете на главној страници притиснути на "девицес".

Када у мрежи имате више Wi-Fi тачака, за сада не можете проверити све уређаје који комуницирају са неком одређеном Wi-Fi тачком. Морате да проверите све уређаје на својој мрежи, или да тестирате уређаје један по један.

Ова промена је важна, пошто Google покушава да умрежавање буде боље прилагођено кориснику. Google процењује да просечно домац́инство има 18 уређаја повезаних са њиховом мрежом, тако да ова нова функција може пружити значајно унапређење квалитета услуге, с обзиром да паметнији домови постају све више повезани.

Google Wifi можете да купите на Amazon.com.

Извор: CNET

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079