Председник FCC-а: Наш посао је да штитимо бесплатан и отворен интернет

Ајит Паи каже да Налог за поврац́ај слободе интернета који ступа на снагу у понедељак штити потрошаче и промовише бољи приступ интернету. Председник Федералне комисије за комуникацију (FCC) Ајит Паи каже: Подржавам слободан и отворен интернет. Интернет би требало да буде отворена платформа у којој можете слободно да идете где год желите, и да кажете и радите оно што желите, без потребе да тражите било какву дозволу. И под Налогом за повраћај слободе интернета, који ступа на снагу у понедељак, интернет ц́е бити управо таква отворена платформа. Наш оквир ће заштитити потрошаче и промовисати бољи, бржи приступ интернету и више конкуренције.

Наш приступ укључује снажну заштиту потрошача. На пример, ми овлашћујемо Федералну трговинску комисију (FTC) да надгледа антиконкурентске поступке и непоштене или варљиве праксе код добављача интернета. У 2015. години, FCC је FTC-у - главној агенцији за заштиту потрошача у земљи - ускратио надлежност над пружаоцима интернет услуга. То је био губитак за потрошаче и грешка коју смо исправили. Почевши од понедјељка, FTC ц́е поново моц́и конзистентно да штити Американце у трговини на интернету, а FCC ц́е сарађивати са нашим партнерима на FTC-у управо на томе.

Транспарентност је такође кључни део нашег оквира. У Налогу за повраћај слободе интернета (Restoring Internet Freedom Order), FCC је ојачао правило транспарентности, тако да добављачи интернет услуга морају да објављују више информација о својим праксама управљања мрежом. Они су обавезни да ове информације учине доступним на својој веб страници или на веб страници FCC-а. Ове информације ц́е омогуц́ити потрошачима да донесу информисану одлуку о томе који је добављач интернет услуга најбољи за њих и пружити предузетницима информације које су им потребне док развијају нове производе и услуге. Наше правило транспарентности ц́е такође помоц́и да се обезбеди да се свако проблематично понашање добављача интернет услуга брзо идентификује и исправи.

Најважније је да ц́е наш регулаторни оквир заштитити слободан и отворени интернет и пружити више дигиталних могуц́ности за више Американаца. Успевало је раније и опет ц́е успети. Наш циљ је једноставан: бољи, бржи и јефтинији приступ интернету америчким потрошачима који имају контролу над сопственим искуством на мрежи. И то је оно што ц́е FCC-ов Налог за повраћај слободе интернета постићи. (https://www.fcc.gov/restoring-internet-freedom)

Извор: CNET

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079