Уобичајени подстицаји за мењање радног места

Добродошли на дигитално радно место, где запослени захтевају сигуран и лак приступ свему: од е-поште до корпорацијских апликација, до приступа документима предузец́а где год и кад год пожеле, користец́и било који уређај по избору, са било које локације широм света. Предности су далекосежне. Трговачки путници на терену могу да приступају системима за управљање односима са клијентима како би одговорили на питања у реалном времену и потенцијално закључили више послова. Инжењери могу да користе своје таблете за снимање фотографија и покретање мобилних апликација за евидентирање података о фабричкој опреми - чиме спречавају кашњења производње. ИТ тимови могу да обављају надоградње система и послове одржавања са удаљених рачунара ван радног времена ради бољег континуитета пословања и мање застоја за кориснике.

У исто време, иновативни алати за сарадњу помажу запосленима да прикупљају и деле информације без обзира на уређај или локацију. Од технологије уроњеног телеприсуства која практично реплицира комуникацију лицем у лице, до апликација за размену порука које подржавају размену информација у реалном времену међу колегама, данашњи алати за сарадњу истовремено оснажују и повезују.

Мада се случајеви примене алата за мобилну сарадњу и сарадњу у реалном времену разликују, циљеви предузец́а су исти: бржи, ефикаснији и безбеднији токови рада. Према анкети IDG-а, испитаници наводе побољшану продуктивност запослених (48%), побољшану ефикасност процеса путем аутоматизације (39%) и побољшану безбедност (39%) као водец́а три разлога за улагања у решења на радном месту, софтверу и услугама.

Лако је разумети зашто. У данашњој економији на захтев, клијенти очекују брзе и тачне одговоре и пружање услуга, било када, било где. Да би задовољили ове захтеве, запосленима је потребан тренутан приступ свему: од докумената богатих подацима до интерних email-ова.

Извор: CDW

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079