Дошло је време је да технологија буде корисна за друштво

У ери ковида-19, потребно је да грађани имају поверења у своју владу кад јој поверавају личне податке, а то даље значи да грађани морају да имају поверења и у технологију. Технологија, посебно технологија комуникација на интернету, изузетно нам је унапредила живот. Ипак, широм света примећујемо да је злоупотреба интернета све распрострањенија. Следећу, 2021. годину, обележиће потрага за методама које ће се користити да би се вратило поверење јавности у технологију и њено (поновно) успостављање као моћног и позитивног средства за обнављање друштвеног уговора између владе и друштва. Владе у одређеном броју држава већ користе интернет за ширење дезинформација и спречавање изражавања различитих мишљења. Били смо сведоци великог броја случајева кад технологија није испунила наша очекивања, а највеће разочарање смо доживели кад смо очекивали да ће успешно управљати пандемијом ковида-19. Разочарали смо се и кад смо помислили да ће нам помоћи да ублажимо последице пандемије – као што је био неуспех алгоритма који се користио за закључивање оцена на завршним испитима у Великој Британији у августу 2020. године. Алгоритам је функционисао онако како је и направљен да функционише, али неуспех у његовој изради и проблеми које је имао са подацима довели су до хаоса и потпуно збунили ученике, од којих ће многи то памтити као једно од својих најгорих искустава које су имали са коришћењем технологије.

У наредној, 2021. години, видећемо да ће се појавити све већа потражња за новом врстом друштвеног уговора, који препознаје изазове и предности које технологија свих врста доноси у наш свакодневни живот и који од владе захтева да се понаша одговорно када је реч о коришћењу технологије. Под притиском јавности влада ће морати пажљиво и врло контролисано да користи технологију. Захваљујући, рецимо, скандалу са компанијом „Кембриџ аналитика“ из 2018. године и све већој забринутости због апликације за тражење контаката у Великој Британији, људи су постали много скептичнији према тврдњама владе о томе како се поступа са њиховим подацима, посебно током пандемије. У априлу 2020. године, Институт Ада Лавлејс закључио је да ће „успешност увођења технологије као подршке за превазилажење кризе изазване пандемијом зависити од поверења јавности“. Свака влада ће морати да предузме одређене кораке како би убедила своје грађане да треба да јој верују. Да би се то постигло у контексту пандемије, биће неопходно да се успостави јавно одговорно тело које ће заступати права грађана док влада користи њихове податке у вези са ковидом-19, посебно ако постоји ризик да се ти поступци одвијају тако да још више наглашавају системске неједнакости које несразмерно утичу на најугроженије. Надзор таквог тела треба да обухвати технологију коју владе користе да би се бавиле пандемијом ковида-19, при чему законодавство треба да обезбеди да се те технолошке интервенције, као што су такозвани имунолошки пасоши, темељно провере и брзо укину када потреба за њима прође.

Овде постоји изузетна прилика да се уместо зачараног круга успостави толико потребан круг поверења. Ако ми, грађани, будемо имали веће поверење у то како влада користи наше податке, онда ћемо бити много спремнији да своје податке предамо онима који руководе државом. Заузврат, то ће нам дати много квалитетније податке које ћемо убацити у алгоритме које треба да користимо да бисмо управљали кризом у којој смо се затекли. Следеће године користићемо лекције које смо научили у пандемији да бисмо разумели сложене и безбројне начине на које је технологија постала нераскидиво везана за сваки аспект нашег живота и да бисмо почели да је интегришемо у темеље нашег друштва.