Припремна настава и пријемни испит - Рачунарски дизајн

Пријемни испит

 

Полаже се пријемни испит који се састоји из четири дела: цртање, сликање, познавање софтвера за обраду фотографија и тест познавања уметности (не бодује се, већ је информативног карактера).

- Пријемни испит из цртања: 18. септембар 2020. у 10h.

- Пријемни испит из познавања софтвера за обраду фотографија: 18. септембар 2020. у 14:30h.

- Пријемни испит из сликања: 19. септембар 2020. у 10h.

- Тест из познавања уметности: 19. септембар 2020. у 14:30h.

Упис кандидата који су положили пријемни испит: 21. септембар 2020.

Испит из цртања траје три часа. Цртачки задатак је реалистична интерпретација просторних односа задатих елемената поставке. Црта се на папиру формата 50/70цм, и то графитим оловкама из Б категорије.

Испит из сликања траје четири часа. Сликарски задатак је реалистична интерпретација колористичких вредности задатих елемената поставке. Слика се на папиру формата 50/70цм, и то темперама. Кандидатима су на располагању основне боје, те црна и бела.

Прибор и подлоге за цртање и сликање обезбеђује Рачунарски факултет.

Испит из познавања софтвера Adobe Photoshop у домену обраде фотографије ради се три часа. Вреднује се квалитет управљања форматима и резолуцијом слике, квалитет управљања алатима за селекцију (елемената) слике, квалитет управљања алатима за ретуширање слике, квалитет манипулације валерима слике и квалитет манипулације слојевима слике.

Тест из познавања уметности (сликарства, вајарства, графике, архитектуре, стрипа, дизајна, књижевности, музике и филма) ради се један час.

 

Припремна настава

 

Припремна настава је намењена свима који желе да успешно положе пријемни испит за упис на Рачунарски факултет, али и осталим заинтересованима који желе да се припреме за пријемни испит на сличним факултетима.

Обухвата часове цртања и сликања, као и предавања о дизајну и дизајнерским алатима. Кандидати уче и принципе обликовања и принципе рада софтвера Adobe Photoshop.

Почиње 7. марта и траје до 13. јуна 2020. године, а одржаваће се суботом од 10 до 14 часова. Укупан фонд је 52 часа.

Настава се одржава у центру Београда, у учионицама Рачунарског факултета, Кнез Михаилова 6, VI спрат.

Кандидати који се припремају самостално могу консултовати литературу:

- Багнал, Брајан. - Цртање и сликање. Београд, Моно и Мањана, 2014.

- Adobe Photoshop CS6: учионица у књизи, Београд, ЦЕТ, 2012.

 

Цена припремне наставе и пријемног испита

 

- Цена припремне наставе износи 15.000 динара. У цену је урачунато 52 часа цртања, сликања, наставе познавања уметности и софтвера за обраду фотографија, као и потребан прибор, штафелаји и подлоге за цртање и сликање.

- Цена полагања пријемног испита износи 8.000 динара.

Све уплате за припремну наставу до 31.12.2019. године укључују бесплатан пријемни испит.

Пријављивање за припремну наставу и пријемни испит може се обавити онлајн, телефоном или лично у секретаријату факултета.

Најкасније два дана пре полагања пријемног испита потребно је секретаријату факултета доставити неоверене фотокопије сведочанстава свих разреда средње школе.
Документа (скенирана) можете послати и мејлом на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите ЈаваСцрипт да бисте је видели..

За додатне информације о студијским програмима, припремној настави, пријемном испиту и упису на Рачунарски факултет можете контактирати секретаријат факултета на телефон: 011 26 27 613, e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите ЈаваСцрипт да бисте је видели. или доћи лично у Кнез Михаилову 6, VI спрат.

Пример уплатнице