Завршен "online" RAF IT Days 2020

Завршен је овогодишњи ИТ семинар за средњошколце у организацији Рачунарског факултета - RAF IT days 2020, који је због измењених околности у земљи ове године одржан први пут онлајн. 
На семинару је учествовало 50 средњошколаца који су предавања пратили путем онлајн платформе Zoom и на тај начин имали могућност да директно комуницирају са предавачима, а прилику да слушају семинар добили су и сви остали заинтересовани средњошколци путем уживо преноса на YouTube каналу факултета.
 
svi.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Полазници семинара током четири дана пратили су предавања на актуелне теме из области информационих и комуникационих технологија - сазнали су више о карактеристикама Рубу програмског језика, о најпопуларнијим софтверским пакетима за обраду сигнала, шта и како ради компајлер, шта је “концепт паметних кућа”, који све то послови обухватају прављење једне видео игре. Причало се и о примени вештачке интелигенције у медицини, о великим подацима и рачунарству у облаку, о историјском развоју мобилних телефона и многим другим занимљивим темама. Осим предавања, учесници су могли да приступе и онлајн радионици из програмирања на порталу Петља.  
 
1.jpg      2.jpg     3.jpg
 
4.jpg      6.jpg    7.jpg
 
8.jpg     9.jpg    5.jpg
 
Поред наставног кадра са Рачунарског факултета, на семинару је гостовао и представник истраживачке станице Петница Никола Божић, као и представници компанија Nordeus (Бранко Фулурија), Coming (Бојан Ивановић и Илија Дамњановић)  и B4B (Тамара Радивојевић).
 
Снимци семинара доступни су на следећим линковима:
 
 

© 2010-2020 RAF IT Days  mail-flag-png-image-69223 Instagram twitter