Ана Тришовић у ЦЕРН-у

CERN-logo

Септембар, 2014.

Ана Тришовић, дипломирани студент РАФ-а, провела је годину дана на пракси у ЦЕРН-у (The European Organization for Nuclear Research), а од септембра 2014. ради у ЦЕРН-у као докторант. Ана је докторске студије уписала на Тринити колеџу у Кембриџу.

Марија Прокопијевић се запослила у Facebook-у

Септембар, 2014.

Facebook logo square

Марија Прокопијевић је последњи у низу студената Рачунарског факултета који су нашли запослење у компанији Facebook. Марија се припрема за одлазак у Америку, али је ипак нашла времена да нам исприча своје искуство у конкурисању за посао у једној од најбољих светских ИТ компанија.

Опширније...

РАФ-овци у Google-у

Јул, 2014.

google logoТри студента Рачунарског факултета овог лета одлазе на праксу у Google, једну од најбољих ИТ компанија на свету. Никола Стојиљковић, студент треће године, провешће радно лето у седишту компаније у Калифорнији (САД), Урош Јоксимовић, студент треће године, праксу ће имати у Цириху (Швајцарска), док ће Марко Баковић, студент прве године, бити на Google Summer Trainee Engineering Program-у.

Опширније...

Наш дипломац на докторским студијама у Бечу

Септембар, 2013.

Александар Миладиновић, дипломирани студент РАФ-а, уписао је докторске студије на тзв. Главном Универзитету у Бечу (Universität Wien). Реч је о докторском програму из техничких наука ("Doctoral Programme in Natural Sciences and in Technical Sciences in the field of Natural Sciences"), а поље истраживања су информационе технологије. У претходних годину дана, Александар је у Бечу похађао мастер студије, а пре завршетка истих се и запослио на овом престижном универзитету.

Опширније...

Ненад Божидаревић добио запослење на Facebook-у

Септембар, 2013.

facebookНенад Божидаревић је седми дипломирани студент Рачунарског факултета који се запослио у Facebook-у, након тромесечне праксе у седишту америчке компаније И учествовања на бројним информатичким такмичењима. Ненад је завршио Математичку гимназију И основне студије на Рачунарском факултету. Један је од најбољих такмичара који су представљали РАФ на међународним и домаћим такмичењима.

Јелена Кљујић добила посао у CISCO канцеларији у Белгији

Јун, 2013.

cisco logoЈелена Кљујић, дипломирани студент и асистент на Рачунарском факултету, одлази у Белгију где јој је понуђено радно место у компанији CISCO. Реч је о водећој светској компанији у области рачунарских мрежа која трансформише начин на који се људи повезују, комуницирају и сарађују.

Јелена је 2008. године завршила студијски програм рачунарске мреже и комуникације на нашем факултету, са просечном оценом 9.66. Дипломирала је са радом “MIMO системи и просторно-временско кодовање”. Од септембра 2008. запослена је на Рачунарском факултету као сарадник у настави на предметима: Теорија информације и кодовање, Компресија података, Дигиталне комуникације, Бежичне и мобилне комуникације и Вероватноћа и статистика. Фебруара 2009. уписала мастер студије на Рачунарском факултету на одсеку за Рачунарске мреже и комуникације.