Шест студената Рачунарског факултета добило запослење у Facebook-u

Март, 2011.

Група од шест младих и талентованих информатичара из Србије, од којих су пет свршени или садашњи студенти Рачунарског факултета, добила је прилику да се запосли у Facebook-u. Њихов рад у Wowd-u, нарочито део о ранкирању у друштвеним мрежама, примећен је од стране Facebook-a, па су добили понуду да се прикључе њиховом развојном тиму. Ову групу чине:

- Игор Кабиљо, студент докторских студија Рачунарског факултета и сарадник у настави
- Срећко Тороман, завршио основне академске студије Рачунарског факултета и сарадник је у настави
- Реља Петровић, студент четврте године Рачунарског факултета
- Маја Кабиљо, студент треће године Рачунарског факултета
- Славко Фодор, асистент и студент мастер студија Рачунарског факултета
- Александар Илић, завршава докторске студије на Природно-математичком факултету у Нишу, где је и асистент.

Адела Мазникар је шести бивши студент Рачунарског факултета који се, у последњих годину дана, запослио у Facebook-u, најпознатијој друштвеној мрежи на свету. Након завршетка основних студија на РАФ-у као стипендиста факултета, Адела је уписала мастер студије на универзитету EPFL у Швајцарској, где је одбранила мастер тезу у марту ове године. Затим се запослила у Facebook-u на позицији софтверског инжењера. Како је стигла до ове позиције и послодавца можете сазнати овде.

Facebook је друштвена мрежа лансирана 2004. године и тренутно има више од 600 милиона корисника. Једна је од најбрже растућих интернет компанија у претходних пар година. Поносе се великим бројем корисника по једном програмеру, који је око милион. Тај број је знатно већи него у другим компанијама. То омогућава да сваки програмер у Facebook-u има прилику да његов рад утиче на велики број људи.

>> Медији су овом догађају посветили велику пажњу (7 чланака)

>> Галерија