Изузетна знања из научних области, креативност и иновативност студенти РАФ-а су у најбољем светлу показали на многобројним такмичењима у земљи и иностранству. Посебно смо поносни на њихов рад, таленат и изванредне успехе који нас додатно мотивишу. И даље ћемо улагати максимум како бисмо их подржали на њиховом путу ка успеху!

Електријада

Електријада је међународни сусрет студената електротехнике који траје пет дана и уједињује студенте широм Балкана. Формални део ове манифестације чине такмичења у знању и спорту, где се студенти такмиче у индивидуалној конкуренцији, али и екипно за пласман својих факултета.

Електријада за већину студената представља извор позитивне енергије, добру забаву и незаборавне моменте, а самим тим најлепше проведено време у току студирања. Ако можете да замислите 2000 студената пет дана заједно на једном месту, како се добро проводе 24 часа дневно, тако што се такмиче у науци, навијају на утакмицама за своје факултете, забављају скоро уопште неспавајући, онда можда имате добру представу о Електријади. Тешко је описати то јединствено искуство и, свакако га је вредно доживети.

Факултети који су стални учесници Електријаде су: Електротехнички факултет Београд, Факултет електротехнике и рачунарства Загреб, Електротехнички факултет Сарајево, Електротехнички факултет Бања Лука, Факултет техничких наука Нови Сад, Електронски факултет Ниш, Рачунарски факултет Београд, Факултет електротехнике у Тузли, Електротехнички факултет Источно Сарајево, Факултет за електротехнику и информационе технологије Скопје,Техничко велеучилиште у Загребу, Факултет електротехнике, рачунарства и информацијских технологија Осијек, Факултет електротехнике, стројарства и бродоградње Сплит, Факултет техничких наука Чачак, Факултет организације и информатике у Вараждину, Технички факултет Ријека, Технички факултет Битола.

Рачунарски факултет је почео да се такмичи на Електријади 2016. год и за сад је једини приватни факултет који је добио право да се такмичи у научним дисциплинама. Обзиром на то да РАФ није електротехнички факултет број категорија у којима смо могли да учествујемо је мали (информатика,ООП, математика 1, математика 2 и физика) али смо у њима већ две године бриљирали.

Позивамо вас као и сваке године да идете са нама било да се такмичите у науци, спорту или сте само жељни дружења и упознавања нових људи

Електријада 2019. (Сунчев Брег, Бугарска)

Електријада 2019. год је одржана у Сунчевом Брегу од 18. до 23. маја. Ово је била четврта година учествовања Рачунарског факултета на овом такмичењу и ове године се можемо похвалити изузетним резултатима наших студената у научним областима, као и по први пут учешћем у спорту.
 
 Алгоритми и структуре података:
1. место индивидуално: Алекса Милисављевић
2. место индивидуално: Никола Јовановић
3. место индивидуално: Огњен Ђуричић
1. место екипно: Никола Јовановић, Алекса Милисављевић, Богдан Бакарец
2. место екипно: Огњен Ђуричић, Филип Ћосовић, Стефан Максовић
 Информатика:
1. место индивидуално: Никола Јовановић
2. место екипно: Никола Јовановић, Михаило Вигњевиц, Ђорђе Анђелковић 
 Објектно оријентисано програмирање:
3. место индивидуално: Вукоман Стојановић
4. место екипно: Стефан Живковић, Милутин Милићевић, Алекса Милисављевић
5. место екипно: Вукоман Стојановић, Богдан Бакарец, Стефан Максовић
 Математика:
3. место индивидуално: Алекса Милисављевић
 Стони тенис:
3. место: Стефан Бургић, Милан Митић, Душан Ивковић
 

Електријада 2018. (Бечићи, Црна Гора)

Електријада 2018. год је одржана у Бечићима од 19. до 24. маја. Ово је била трећа година учествовања Рачунарског факултета на овом такмичењу и резултати су били изузетни.
Генерални пласман у научним дисциплинама: 2. место (такмичући се у само 5 од укупно 14 дисциплина). Укупно се такмичило 9 факултета.
 Екипне награде:
1. место из информатике (Душан Здравковић, Никола Јовановић, Иван Дејковић),
2. место из математике 1 (Лука Вукелић, Дејана Мандић, Радоица Драшкић),
2. место из ООП-а (Душан Здравковић, Стефан Живковић, Вукоман Стојановић),
3. место из физике (Милоје Ђукановић, Никола Тасић, Јована Тодоровић).
 Индивидуалне награде:
1. место из информатике - Душан Здравковић
1. место из ООП-а  - Душан Здравковић
2. место из информатике - Никола Јовановић
3. место из математике 1 - Радоица Драшкић
3. место из физике - Милоје Ђукановић
 Списак свих такмичара 2018: Душан Здравковић, Никола Јовановић, Радоица Драшкић, Милоје Ђукановић, Иван Дејковић, Лука Вукелић, Дејана Мандић, Стефан Живковић, Вукоман Стојановић, Никола Тасић, Јована Тодоровић, Марина Ивановић, Александар Љамзин, Виктор Мајсторовић.
 

Електријада 2017. (Будва, Црна Гора)

Електријада 2017. год је одржана у Будви од 20. до 25. маја. Ово је била друга година учествовања Рачунарског факултета на овом такмичењу и резултати су поново били сјајни, са још више дисциплина у којима смо се такмичили (математика 1 и 2 и физика). Ове године је поред такмичара на Електријаду ишло и 20 студената као туристи који се нису такмичили али су се одлично провели дружећи се са студентима широм Балкана и бодрећи своје колеге.

Генерални пласман: 7. место од 17 факултета.

Екипне награде:

3. место из информатике (Душан Здравковић, Марко Баковић, Никола Јовановић),

4. место из математике (Лука Вукелић, Алекса Деспић, Радоица Драшкић),

5. место из физике (Марина Ивановић, Јована Тодоровић, Радоица Драшкић),

10. место из ООП-а (Душан Здравковић, Марко Баковић, Никола Јовановић).

Индивидуалне награде:

2. место из информатике- Никола Јовановић

2. место из математике 1 и 8. Место из информатике- Лука Вукелић

4. место из информатике- Душан Здравковић

Списак свих такмичара 2017: Душан Здравковић, Марко Баковић, Никола Јовановић, Теодора Младеновић, Саша Вучковић, Лука Вукелић, Алекса Деспић, Радоица Драшкић, Марина Ивановић, Јована Тодоровић, Лазар Миленковић, Вукоман Стојановић, Огњен Ђуричић.

Слике са електријаде

Електријада 2016. (Римини, Италија)

Електријада је 2016. године одржана у Риминију у Италији од 12. до 17. маја и РАФ је освојио 13. место на генералном пласману. Ово је било прво учествовање Рачунарског факултета на Електријади и такмичили смо се само у информатици и ООП-у. У Италију је ишло свега 10 студената од којих су сви били такмичари. Остваривши изванредне резултате те године, али и сјајно се забављајући.

2. Место из информатике (Душан Здравковић, Марко Баковић, Никола Јовановић),

10. Место из информатике (Саша Вучковић, Лазар Миленковић, Никола Јовичић),

16. Место из ООП-а (Марко Баковић, Лазар Миленковић, Милан Топаловић)

Индивидуалне награде:

2. место из информатике- Душан Здравковић

8. место из информатике- Никола Јовановић

9. место из информатике- Марко Баковић

Списак свих такмичара 2016: Душан Здравковић, Марко Баковић, Никола Јовановић, Саша Вучковић, Лазар Миленковић, Никола Јовичић, Милан Топаловић

РАФ ће наставити да подржава учешће својих студената на Електријади, како у ових пет, тако и у другим областима у којима студенти стичу знање на факултету. Очекујемо још боље резултате у следећим годинама.

Слике са електријаде