Дипломирани студенти

Митрић Ђорђе

Дипломирао 2010. године на смеру Рачунарске мреже и комуникације. Тренутно запослен у фирми COMING – Computer Engineering у Београду на позицији Networking solutions sales specialist и Cloud Computing manager. Задужења су ми вођење и развијање Cisco програма, пројеката виртуелизације и Cloud Computing-а. Претходно радно искуство: VeratNET на позицији Account manager: проналажење нових пословних корисника, координација у пројектима инсталације измедју инжењера и наручиоца услуга.

Бошњаковић Ива

Дипломирала сам 2011. године на смеру Рачунарске мреже и комуникације, тема рада „Когнитивни радио – концепт, принципи и методе“.

Већ пет година радим у British Council-у који је водећа међународна организација из Велике Британије која се бави образовањем и културним везама. British Council има 7900 запослених у својим канцеларијама, наставним центрима, библиотекама и информационим и ресурсним центрима у 110 земаља и територија широм света, а у Београду послује од 1940. године. Тренутно радим као асистент у пројектима у области уметности, образовања, као и европских интеграција.

Школовање сам наставила на MBA студијама на даљину у Edinburgh Business School, Heriott-Watt University у Шкотској и тренутно се припремам за полагање сертификата PMP.

Поповић Иван

Од 2012. године радим у компанији Фиат Аутомобили Србија као мрежни специјалиста. Задужен сам за комплетно пројектовање, имплементацију и одржавање како мреже у фабрици тако и у главној згради у Београду, конфигурисање CISCO свичева, рутера, Wireless LAN контролера. Пре овог посла сам радио на позицији администратора мрежа у једном од наших највећих кабловских оператера Радијус Вектору. Као мрежни инжењер био сам укључен у широк спектар активности: VoIP (један од помоћника за инсталацију, конфигурисање, администрацију и даљи развој VoIP услуга у нашој ентерпрајз мрежи) и интеграција нових пословних корисника преко оптике.

Брачко Немања

Тренутно сам запослен у јавном урбанистичком предузећу Урбанизам Стара Пазова, на позицији администратора мрежа и система. Волонтерски уцртавам карте за Google, а радом и упорношћу постао сам Google Advocate и Google Regional Expert Reviewer. Такође сам добио од компаније Google путовање за Барселону и за Лион, као предавач. Предавач сам био и на Фабрици знања коју је одржао ComTRADE у Зворнику и Подгорици. За компанију Kaspersky Lab ZAO, из Москве, сам локализовао софтвер KAV/KIS 2013, са енглеског на српски језик. У Microsoft Development Center Serbia радио сам као лабелар OCR података, а својим знањем постао сам и администратор у локалном MDCSOCR делу. Слободно време покушавам да искористим за добробит друштва те учествујем у многобројним добровољним пројектима превођења/локализације, а тренутно у потпуности локализујем WinRAR помоћ, интерфејс и поступак инсталације.

Трујић Никола

Тренутно сам запослен у компанији SBB (Serbia Broadband) као инжењер за MPLS/IP мрежу. Радим у тиму инжењера који одржава, планира, надограђује и отклања проблеме у целој SBB мрежи у Србији и Босни и Херцеговини. Мој свакодневни посао подразумева рад на CISCO мрежној опреми (ME3400, ME3600x, ME6524, 7600, ASR 9000, CRS, GSR и сл.), конфигурацију уређаја у складу са дневним оперативним пословима, као и рад на развоју и тестирању одређених мрежних сервиса који се планирају у будућности. Моја задужења се односе и на услугу Managed Service коју SBB као сертификовани Cisco Partner у Србији пружа својим корисницима. Ова услуга подразумева дизајн, конфигурацију, одржавање, надгледање комплетног мрежног решења за кориснике у чијој реализацији учествујем самостално или као члан тима. Кроз досадашњи рад стекао сам искуство са следећим протоколима и сервисима: BGP, OSPF, Multicast, L2/L3 MPLS VPN, EPL, IPSec, QoS, PPTP, IOS Firewall, LAN решења и сл.

Биографије свих дипломираних студената на овом студијском програму