ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА 30.06.2020.

ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ЈУЛИ 2020.

Пријемни испит из информатике за струковне студије биће одржан 14.7.2020. у 10h.

ИЗАБРАНИ СТИПЕНДИСТИ РАФ-А

Као и сваке године, Рачунарски факултет доделио је стипендије талентованим ученицима који су постигли запажене успехе на националним и међународним такмичењима из информатике, математике и физике. Циљ нам је да што већем броју талената омогућимо образовање које ће им отворити пут ка запослењу у врхунским домаћим и страним компанијама. Објављена је листа стипендиста за упис у школску 2020/2021. годину. Додељено је 8 пуних и 12 полустипендија за четворогодишње школовање на академским студијама РАФ-а. Матуранти који су добили пуне стипендије за бесплатно студирање као и они који су добили полустипендије могу се уписати до 17.06.2020. године.

КОНТАКТ

Од 18. маја секретаријат почиње да ради у просторијама Факултета од 9 до 17 часова (улаз Трг републике 5, V спрат), а комуникација је могућа и преко мејла sekretarijat@raf.rs.

ОНЛАЈН НАСТАВА У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ

Рачунарски факултет је већ од 9 сати ујутру 16. марта, 12 сати након објављивања ванредног стања, у потпуности прешао са класичног начина извођења наставе на онлајн наставу. Онлајн настава из свих предмета на свим студијским програмима изводи се уживо и интерактивно по распореду часова, при чему студенти у току наставе постављају питања и добијају одговоре на њих (Примери предавања и вежби онлајн наставе). После прве недеље, реакција студената је да је овакав начин извођења наставе веома делотворан, ефикасан, занимљив и, свакако, „удобнији“, као и да би у неком облику могао да буде задржан и после ванредног стања. Факултет је у априлу из свих предмета организовао и онлајн проверу знања(колоквијуме).

Yahoo тврди да ће Tumblr до 2014 увећати профит

Yahoo ће куповином блог платформе Tumblr (857 милиона еура) увећати свој профит већ до 2014, тврди Кен Голдман шеф финансијских послова у Yahoo-u, мада није изнео конкретне износе. Извршни директор Marissa Mayer каже да ће Tumblr радити независно. Оснивач Tumblr-a David Karp ће остати извршни шеф, са уделом од 275 милиона долара. 

Ово је најкрупнији пословни потез од кад је госпођа Mayer преузела кормило Yahoo-a прошлог јула. Она потез описује као "јединствену прилику". "У више аспеката, Tumblr и Yahoo не би могли више да се разликују, али у исто време су комплементарни" додаје госпођа Mayer. 

Karp (26 година) власник 25% приватне компаније коју је основао заједно са Markom Armentom још 2007, каже да је "одушевљен" што добија подршку Yahoo и наглашава да то што их је Yahoo купио неће променити ни њихове циљеве нити њихов тим.

Извор: BBC News