ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА 30.06.2020.

ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ЈУЛИ 2020.

Пријемни испит из информатике за струковне студије биће одржан 14.7.2020. у 10h.

ИЗАБРАНИ СТИПЕНДИСТИ РАФ-А

Као и сваке године, Рачунарски факултет доделио је стипендије талентованим ученицима који су постигли запажене успехе на националним и међународним такмичењима из информатике, математике и физике. Циљ нам је да што већем броју талената омогућимо образовање које ће им отворити пут ка запослењу у врхунским домаћим и страним компанијама. Објављена је листа стипендиста за упис у школску 2020/2021. годину. Додељено је 8 пуних и 12 полустипендија за четворогодишње школовање на академским студијама РАФ-а. Матуранти који су добили пуне стипендије за бесплатно студирање као и они који су добили полустипендије могу се уписати до 17.06.2020. године.

КОНТАКТ

Од 18. маја секретаријат почиње да ради у просторијама Факултета од 9 до 17 часова (улаз Трг републике 5, V спрат), а комуникација је могућа и преко мејла sekretarijat@raf.rs.

ОНЛАЈН НАСТАВА У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ

Рачунарски факултет је већ од 9 сати ујутру 16. марта, 12 сати након објављивања ванредног стања, у потпуности прешао са класичног начина извођења наставе на онлајн наставу. Онлајн настава из свих предмета на свим студијским програмима изводи се уживо и интерактивно по распореду часова, при чему студенти у току наставе постављају питања и добијају одговоре на њих (Примери предавања и вежби онлајн наставе). После прве недеље, реакција студената је да је овакав начин извођења наставе веома делотворан, ефикасан, занимљив и, свакако, „удобнији“, као и да би у неком облику могао да буде задржан и после ванредног стања. Факултет је у априлу из свих предмета организовао и онлајн проверу знања(колоквијуме).

Microsoftov Xbox One

Microsoft је скинуо вео са новог Xbox-а, који се зове Xbox One. То је Microsoftov-a прва нова конзола после више од седам година. Да, много смо очекивали од ове конзоле, поготово зато што су Sony и Nintendo већ предузели прве кораке ка следећој генерацији. 

Ево шта је најављено на Microsoft-овој свечаности у Редмонду, (Вашингтон):

Спецификације
Изнутра, детаљи за сада обухватају процесор са осам језгара и графику из AMD-a, 8 GB RAM меморије, Blu-ray, USB 3.0, HDMI улаз/излаз, и диск од 500 GB. Осим тога, Microsoft обећава нов оперативни систем који спаја Xbox i Windows.

Расположивост
Xbox One ће бити расположив "касније ове године", што значи да ће ипак бити 2013. На цену и конкретан датум морамо да сачекамо... коначно, до изложбе Е3 остаје свега неколико недеља. Укратко, још увек има неколико ствари о Xboxu One које не знамо...а волели бисмо.

Извор: CNET