ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА 27.05.2020.

СТИПЕНДИЈЕ

Овогодишње стипендије на Рачунарском факултету изузетно ће бити додељене на основу резултата такмичења и ове и претходних школских година. Све остале информације са сајта и даље важе.

ПРИЈЕМНИ ИСПИТИ

Датуми пријемних испита су померени.
Пријемни испит из математике биће одржан 19.6.2020. у 10h, а из информатике 20.6.2020. у 10h.

УБРЗАНА ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА УПИС (МАТЕМАТИКА)

Убрзана припремна настава из математике одржаће се од 1. до 12. јуна 2020. паралелно, и онлајн и у просторијама Факултета, по избору полазника.

КОНТАКТ

Од 18. маја секретаријат почиње да ради у просторијама Факултета од 9 до 17 часова (улаз Трг републике 5, V спрат), а комуникација је могућа и преко мејла sekretarijat@raf.rs.

ОНЛАЈН НАСТАВА У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ

Рачунарски факултет је већ од 9 сати ујутру 16. марта, 12 сати након објављивања ванредног стања, у потпуности прешао са класичног начина извођења наставе на онлајн наставу. Онлајн настава из свих предмета на свим студијским програмима изводи се уживо и интерактивно по распореду часова, при чему студенти у току наставе постављају питања и добијају одговоре на њих (Примери предавања и вежби онлајн наставе). После прве недеље, реакција студената је да је овакав начин извођења наставе веома делотворан, ефикасан, занимљив и, свакако, „удобнији“, као и да би у неком облику могао да буде задржан и после ванредног стања. Факултет је у априлу из свих предмета организовао и онлајн проверу знања(колоквијуме).

Microsoft Build у Сан Франциску

Данас, током конференције keynote за Microsoft Build у Сан Франциску, ова компанија је најавила верзију за претходни преглед Windowsa 8.1 (преузимање са адресе http://download.cnet.com/Windows-8-1-Preview/3000-18513_4-75941999.html). За надоградњу Windowsa 8, унето је неколико далекосежних промена оперативног система, али Microsoft је срећом извршио нека померања интерфејса, уз надограђене апликације и друга унапређења која ће задовољити кориснике. 

Важно је напоменути да ћете бити разочарани ако сте се надали повратку на распоред сличан Windows-u 7; Microsoft остаје веран својим начелима што се тиче корисничког интерфејса Modern UI (интерфејс са поплочаним Start екраном), па ћете га и даље користити као главну почетну тачку. Осим тога, Microsoft је додао неколико карактеристика које га чине мало привлачнијим за кориснике стоних Windows рачунара са тастатуром и мишем.

Извор: CNET