ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА 27.05.2020.

СТИПЕНДИЈЕ

Овогодишње стипендије на Рачунарском факултету изузетно ће бити додељене на основу резултата такмичења и ове и претходних школских година. Све остале информације са сајта и даље важе.

ПРИЈЕМНИ ИСПИТИ

Датуми пријемних испита су померени.
Пријемни испит из математике биће одржан 19.6.2020. у 10h, а из информатике 20.6.2020. у 10h.

УБРЗАНА ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА УПИС (МАТЕМАТИКА)

Убрзана припремна настава из математике одржаће се од 1. до 12. јуна 2020. паралелно, и онлајн и у просторијама Факултета, по избору полазника.

КОНТАКТ

Од 18. маја секретаријат почиње да ради у просторијама Факултета од 9 до 17 часова (улаз Трг републике 5, V спрат), а комуникација је могућа и преко мејла sekretarijat@raf.rs.

ОНЛАЈН НАСТАВА У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ

Рачунарски факултет је већ од 9 сати ујутру 16. марта, 12 сати након објављивања ванредног стања, у потпуности прешао са класичног начина извођења наставе на онлајн наставу. Онлајн настава из свих предмета на свим студијским програмима изводи се уживо и интерактивно по распореду часова, при чему студенти у току наставе постављају питања и добијају одговоре на њих (Примери предавања и вежби онлајн наставе). После прве недеље, реакција студената је да је овакав начин извођења наставе веома делотворан, ефикасан, занимљив и, свакако, „удобнији“, као и да би у неком облику могао да буде задржан и после ванредног стања. Факултет је у априлу из свих предмета организовао и онлајн проверу знања(колоквијуме).

Колико ће камера за iPhone 5S бити боља?

Прошле недеље, Facebook је најавио видео могућности за Instagram, што никога није изненадило. Али мало изненађење је било што се презентација завршила на томе. Владало је уверење да ће ова компанија такође најавити свој одговор на Google Reader. Гле, недавне гласине наговештавају да Facebook и даље држи властити Reader у рукаву. 

Google изгледа ради на властитој верзији Pinteresta, која се зове Google Mine. Била би интегрисана у Google+, а могла би да има властиту Android апликацију. Наравно! Коначно, ту је и непознато чудо о којем сви спекулишу, iPhone 5S. Недавне гласине наговештавају да ће имати много бољу камеру, скок чак на 12 мегапиксела, после 8 колико има iPhone 5.

Извор: CNET