ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА 27.05.2020.

СТИПЕНДИЈЕ

Овогодишње стипендије на Рачунарском факултету изузетно ће бити додељене на основу резултата такмичења и ове и претходних школских година. Све остале информације са сајта и даље важе.

ПРИЈЕМНИ ИСПИТИ

Датуми пријемних испита су померени.
Пријемни испит из математике биће одржан 19.6.2020. у 10h, а из информатике 20.6.2020. у 10h.

УБРЗАНА ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА УПИС (МАТЕМАТИКА)

Убрзана припремна настава из математике одржаће се од 1. до 12. јуна 2020. паралелно, и онлајн и у просторијама Факултета, по избору полазника.

КОНТАКТ

Од 18. маја секретаријат почиње да ради у просторијама Факултета од 9 до 17 часова (улаз Трг републике 5, V спрат), а комуникација је могућа и преко мејла sekretarijat@raf.rs.

ОНЛАЈН НАСТАВА У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ

Рачунарски факултет је већ од 9 сати ујутру 16. марта, 12 сати након објављивања ванредног стања, у потпуности прешао са класичног начина извођења наставе на онлајн наставу. Онлајн настава из свих предмета на свим студијским програмима изводи се уживо и интерактивно по распореду часова, при чему студенти у току наставе постављају питања и добијају одговоре на њих (Примери предавања и вежби онлајн наставе). После прве недеље, реакција студената је да је овакав начин извођења наставе веома делотворан, ефикасан, занимљив и, свакако, „удобнији“, као и да би у неком облику могао да буде задржан и после ванредног стања. Факултет је у априлу из свих предмета организовао и онлајн проверу знања(колоквијуме).

Не купујте нов PC или Mac док не прочитате ово

 

Да ли лаптоп, стони рачунар, или таблет који планирате да купите још увек има процесор прошле генерације? То би могао да буде разлог да сачекате – или управо прилика за уштеду. Ево како да одлучите. Док нисте пружили своју кредитну картицу за нов ultrabook, све-у-једном, или хибрид, требало би мало дубље да се загледате у његову спецификацију. То је зато што најновији Интелов процесор – шифрованог имена Haswell, а званично познат као "серија Core четврте генерације" – нуди у првом таласу лаптопове који имају значајно веће трајање батерије. Дакле, за разлику од многих извиканих новитета из Intel-a последњих година, сада се заиста исплати тражити лаптоп који има Haswell. 

С друге стране, ако вам трајање батерије није битно – ако купујете стони PC, или намеравате да користите лаптоп као "замену за стони рачунар" и биће вам стално укључен у струју – остварићете лепу уштеду на неком од многих PC-ја без Haswella који ће се неминовно нудити уз попуст.

Ако купујете стони рачунар или већи лаптоп: купите сада.

Ако купујете систем у стилу Ultrabook-a: тражите верзију која има Haswell.

Ако тражите што јефтиније: чекајте ако можете, или тражите нешто повољно ако журите.

Ако купујете таблет или хибрид: сачекајте Haswell.

Још један савет: нема потребе да се чека на Windows 8.1 или Mac OS X 10.9 Mavericks, садашњи оперативни системи ће се лако надоградити на њих.

Извор: CNET