ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА 27.05.2020.

СТИПЕНДИЈЕ

Овогодишње стипендије на Рачунарском факултету изузетно ће бити додељене на основу резултата такмичења и ове и претходних школских година. Све остале информације са сајта и даље важе.

ПРИЈЕМНИ ИСПИТИ

Датуми пријемних испита су померени.
Пријемни испит из математике биће одржан 19.6.2020. у 10h, а из информатике 20.6.2020. у 10h.

УБРЗАНА ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА УПИС (МАТЕМАТИКА)

Убрзана припремна настава из математике одржаће се од 1. до 12. јуна 2020. паралелно, и онлајн и у просторијама Факултета, по избору полазника.

КОНТАКТ

Од 18. маја секретаријат почиње да ради у просторијама Факултета од 9 до 17 часова (улаз Трг републике 5, V спрат), а комуникација је могућа и преко мејла sekretarijat@raf.rs.

ОНЛАЈН НАСТАВА У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ

Рачунарски факултет је већ од 9 сати ујутру 16. марта, 12 сати након објављивања ванредног стања, у потпуности прешао са класичног начина извођења наставе на онлајн наставу. Онлајн настава из свих предмета на свим студијским програмима изводи се уживо и интерактивно по распореду часова, при чему студенти у току наставе постављају питања и добијају одговоре на њих (Примери предавања и вежби онлајн наставе). После прве недеље, реакција студената је да је овакав начин извођења наставе веома делотворан, ефикасан, занимљив и, свакако, „удобнији“, као и да би у неком облику могао да буде задржан и после ванредног стања. Факултет је у априлу из свих предмета организовао и онлајн проверу знања(колоквијуме).

Сада вас и видимо: 8 савета за Skype интервју

Директори, администратори и менаџери људски ресурса све чешће интервјуишу кандидате путем видеоконференција. При том наилазе на нека неадекватна понашања кандидата. Обратите пажњу на њихове савете. 

  1. Онлајн интервју траје краће од личног интервјуа. Изоставите лагану конверзацију и приче о породици.
  2. Никога не занима шта сте управо јели, обавезно проверите свој изглед пре прихватања конференцијског позива.
  3. Пажљиво пријавите расположиво време за интервју када ћете бити у тихом и привлачном окружењу.
  4. Поставите испод камере опомену да седите мирно.
  5. Оставите телефон у другој просторији. Није убедљиво да сте заинтересовани за њихову компанију ако скрећете поглед кад год се засија телефонски екран.
  6. Пазите да ли је видеоконференција прекинута пре повратка на нормалан живит.
  7. Кандидати пазе на свој изглед, али често заборављају шта се види иза њих.
  8. Немојте пристати на видео позив ако сте географски довољно близу да одете лично.

Извор: IT WORLD