ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА 27.05.2020.

СТИПЕНДИЈЕ

Овогодишње стипендије на Рачунарском факултету изузетно ће бити додељене на основу резултата такмичења и ове и претходних школских година. Све остале информације са сајта и даље важе.

ПРИЈЕМНИ ИСПИТИ

Датуми пријемних испита су померени.
Пријемни испит из математике биће одржан 19.6.2020. у 10h, а из информатике 20.6.2020. у 10h.

УБРЗАНА ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА УПИС (МАТЕМАТИКА)

Убрзана припремна настава из математике одржаће се од 1. до 12. јуна 2020. паралелно, и онлајн и у просторијама Факултета, по избору полазника.

КОНТАКТ

Од 18. маја секретаријат почиње да ради у просторијама Факултета од 9 до 17 часова (улаз Трг републике 5, V спрат), а комуникација је могућа и преко мејла sekretarijat@raf.rs.

ОНЛАЈН НАСТАВА У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ

Рачунарски факултет је већ од 9 сати ујутру 16. марта, 12 сати након објављивања ванредног стања, у потпуности прешао са класичног начина извођења наставе на онлајн наставу. Онлајн настава из свих предмета на свим студијским програмима изводи се уживо и интерактивно по распореду часова, при чему студенти у току наставе постављају питања и добијају одговоре на њих (Примери предавања и вежби онлајн наставе). После прве недеље, реакција студената је да је овакав начин извођења наставе веома делотворан, ефикасан, занимљив и, свакако, „удобнији“, као и да би у неком облику могао да буде задржан и после ванредног стања. Факултет је у априлу из свих предмета организовао и онлајн проверу знања(колоквијуме).

Користите TouchScreen и имате проблеме са куцањем...

Можете да користите тастатуру са којом је ваш телефон или таблет испоручен, или можете да користите Googleovu властиту Android тастатуру, која се појавила прошле недеље као самостална апликација (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.inputmethod.latin).

Али, између те две, постоји још много других могућности... 

SwiftKey Keyboard 

Одлично предвиђање следеће речи, добро подноси неуредно куцање. За таблет, SwiftKey може да користи стандардну тастатуру или – када је у хоризонталној оријентацији -- подељену тастатуру која омогућава куцање палчевима док држите уређај са обе руке.

TouchPal Keyboard

Опција кондензованог "Т12" режима тастатуре са више слова на истом тастеру – слично телефонској тастатури. TouchPal нуди и везу на Twitter; кад се она конфигурише, добија се икона у горњем реду за директно слање на Twitter. Најбоље од свега: бесплатна је.

Swype Keyboard

Импресивна прецизност, одличан интерфејс и предвиђање следеће речи. Постоји систем за унос рукописом. На таблетима, има стандардну тастатуру, подељену тастатуру, или малу тастатуру која може да се премешта са једне на другу страну екрана. Властито препознавање гласовног диктата није најбоље.

Thumb Keyboard

Изузетне могућности прилагођавања. Ради као стандардна тастатура или на таблету, у подељеном формату за куцање палчевима.

A.I.type Keyboard Plus

На уређајима са великим екраном, тастатура може да се подели на независне половине, којима се независно мењају димензије и положај. Постоје и бесплатне верзије; али оне после 14 дана губе основно предвиђање и исправљање речи.

Извор: IT WORLD