ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА 27.05.2020.

СТИПЕНДИЈЕ

Овогодишње стипендије на Рачунарском факултету изузетно ће бити додељене на основу резултата такмичења и ове и претходних школских година. Све остале информације са сајта и даље важе.

ПРИЈЕМНИ ИСПИТИ

Датуми пријемних испита су померени.
Пријемни испит из математике биће одржан 19.6.2020. у 10h, а из информатике 20.6.2020. у 10h.

УБРЗАНА ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА УПИС (МАТЕМАТИКА)

Убрзана припремна настава из математике одржаће се од 1. до 12. јуна 2020. паралелно, и онлајн и у просторијама Факултета, по избору полазника.

КОНТАКТ

Од 18. маја секретаријат почиње да ради у просторијама Факултета од 9 до 17 часова (улаз Трг републике 5, V спрат), а комуникација је могућа и преко мејла sekretarijat@raf.rs.

ОНЛАЈН НАСТАВА У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ

Рачунарски факултет је већ од 9 сати ујутру 16. марта, 12 сати након објављивања ванредног стања, у потпуности прешао са класичног начина извођења наставе на онлајн наставу. Онлајн настава из свих предмета на свим студијским програмима изводи се уживо и интерактивно по распореду часова, при чему студенти у току наставе постављају питања и добијају одговоре на њих (Примери предавања и вежби онлајн наставе). После прве недеље, реакција студената је да је овакав начин извођења наставе веома делотворан, ефикасан, занимљив и, свакако, „удобнији“, као и да би у неком облику могао да буде задржан и после ванредног стања. Факултет је у априлу из свих предмета организовао и онлајн проверу знања(колоквијуме).

Smartfon Nokia Lumia 1020 има камеру од 41 мегапиксела

Нокијин управо откривени Lumia 1020 можете да сведете на три речи: 41, мегапиксел, камера.

Овај Windows Phone 8 уређај ће се продавати у САД ексклузивно код компаније AT&T за свега 299,99 долара уз двогодишњи уговор. Поруџбине ће почети да се примају 16. јула, а Lumia 1020 постаје доступан онлајн и у радњама 26. јула. (Lumia 1020 ће се продавати и у свету.) 

Овде, Nokia спаја огроман сензор камере са компанијиним софтвером PureView за обраду слике. Занесењаци за камере које занимају детаљи пронаћи ће Carl Zeiss оптику са 6 сочива (као у недавно објављеном Лумиа 925), која такође омогућава широке углове.

Поседује 3x зум високе резолуције, аутофокус (могућно је и ручно фокусирање), и систем са два блица. Један мањи LED блиц допуњава већи Xenon блиц – дизајн већ виђен у Веризоновом Лумиа 928 – а камера снима и 1080p HD видео брзином од 30 сличица у секунди.

Извор: CNET