ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА 27.05.2020.

СТИПЕНДИЈЕ

Овогодишње стипендије на Рачунарском факултету изузетно ће бити додељене на основу резултата такмичења и ове и претходних школских година. Све остале информације са сајта и даље важе.

ПРИЈЕМНИ ИСПИТИ

Датуми пријемних испита су померени.
Пријемни испит из математике биће одржан 19.6.2020. у 10h, а из информатике 20.6.2020. у 10h.

УБРЗАНА ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА УПИС (МАТЕМАТИКА)

Убрзана припремна настава из математике одржаће се од 1. до 12. јуна 2020. паралелно, и онлајн и у просторијама Факултета, по избору полазника.

КОНТАКТ

Од 18. маја секретаријат почиње да ради у просторијама Факултета од 9 до 17 часова (улаз Трг републике 5, V спрат), а комуникација је могућа и преко мејла sekretarijat@raf.rs.

ОНЛАЈН НАСТАВА У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ

Рачунарски факултет је већ од 9 сати ујутру 16. марта, 12 сати након објављивања ванредног стања, у потпуности прешао са класичног начина извођења наставе на онлајн наставу. Онлајн настава из свих предмета на свим студијским програмима изводи се уживо и интерактивно по распореду часова, при чему студенти у току наставе постављају питања и добијају одговоре на њих (Примери предавања и вежби онлајн наставе). После прве недеље, реакција студената је да је овакав начин извођења наставе веома делотворан, ефикасан, занимљив и, свакако, „удобнији“, као и да би у неком облику могао да буде задржан и после ванредног стања. Факултет је у априлу из свих предмета организовао и онлајн проверу знања(колоквијуме).

Bill Gates је уверен да ће се Microsoft Bob вратити

Иако је доживео свеопшти подсмех када се први пут појавио 1995, Microsoft Bob, или нешто слично краткотрајном помоћнику на екрану, сигурно ће се на крају вратити, тврди Bill Gates, саоснивач и директор Microsofta.

Када погледате како људи користе производе као што су Microsoft Office и Bing, јасно је да већина не зна за сву функционалност производа и да немају времена да уче, рекао је. Према томе, компаније које праве софтвер морају да смисле начин како да напредне функције приближе корисницима. 

"Хвала богу за комерцијални софтвер. Од њега се финансирају плате и људи добијају запослења. А хвала богу и за бесплатан софтвер. Бесплатан софтвер омогућава људима да изложе ствари са којима можете да експериментишете и да их дорађујете. Обе врсте софтвера се добро слажу у један заједнички екосистем," каже Gejts.

Извор: IT NEWS