ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА 27.05.2020.

СТИПЕНДИЈЕ

Овогодишње стипендије на Рачунарском факултету изузетно ће бити додељене на основу резултата такмичења и ове и претходних школских година. Све остале информације са сајта и даље важе.

ПРИЈЕМНИ ИСПИТИ

Датуми пријемних испита су померени.
Пријемни испит из математике биће одржан 19.6.2020. у 10h, а из информатике 20.6.2020. у 10h.

УБРЗАНА ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА УПИС (МАТЕМАТИКА)

Убрзана припремна настава из математике одржаће се од 1. до 12. јуна 2020. паралелно, и онлајн и у просторијама Факултета, по избору полазника.

КОНТАКТ

Од 18. маја секретаријат почиње да ради у просторијама Факултета од 9 до 17 часова (улаз Трг републике 5, V спрат), а комуникација је могућа и преко мејла sekretarijat@raf.rs.

ОНЛАЈН НАСТАВА У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ

Рачунарски факултет је већ од 9 сати ујутру 16. марта, 12 сати након објављивања ванредног стања, у потпуности прешао са класичног начина извођења наставе на онлајн наставу. Онлајн настава из свих предмета на свим студијским програмима изводи се уживо и интерактивно по распореду часова, при чему студенти у току наставе постављају питања и добијају одговоре на њих (Примери предавања и вежби онлајн наставе). После прве недеље, реакција студената је да је овакав начин извођења наставе веома делотворан, ефикасан, занимљив и, свакако, „удобнији“, као и да би у неком облику могао да буде задржан и после ванредног стања. Факултет је у априлу из свих предмета организовао и онлајн проверу знања(колоквијуме).

Inovacije u MS PowerPoint 2016

PowerPoint 2016 za Windows ima sve funkcije i karakteristike na koje smo vec navikli, ali takodje ima i neka unapredjenja i najbolje karakteristike iz Office 2016.

 

Morph tranzicija

1PowerPoint 2016 dolazi sa tranzicijom novog tipa, Morph, koja vam moze pomoci za bolje animacija, i pomeranje objekata na slajdu u prezentaciji. Da biste videli kako izgleda Morph tranzicija, morate imati dva slajda, sa najmanje jednim slicnim objektom(najlaksi nacin je da duplirate slajd, i da onda pomerite objekat na drugom slajdu na drugo mesto). Onda, kada ste pozicionirani na drugom slajdu, idite na Transitions/Morph da biste videli kako izgleda Morph tranzicija.

PowerPoint Designer

2PowerPoint Designer je nova usluga koja vam omogucava da uzmete vas sadrzaj i automatski generisete razlicite ideje, koje mogu da vam poboljsaju izgled slajdova. Kada dodate sliku ili neki drugi vizuelni sadrzaj, automatski ce se otvoriti prozor Designer gde cete imati predlozene razlicite ideje o tome kako i gde bi slika mogla da stoji.

Snimanje ekrana

3Savrseno za demonstracije, mozete ukljuciti snimanje ekrana u Vasoj PowerPoint prezentaciji sa samo nekoliko poteza. Samo postavite sta god zelite da snimite, idite na Insert/Screen recording, i bicete u mogucnosti da izaberete deo ekrana za snimanje,snimite sta vam je potrebno i ubacite direktno u vasu prezentaciju.

Tri nove teme

4Postoje tri nove teme koje mozete da primenite u PowerPoint-u:Colorful, Dark Gray and White. Da pristupite ovim temama idite na File/Account i onda kliknite na padajuci meni koji je pored Office Theme.

Bolja rezolucija videa

Kada pretvorite vasu prezentaciju u video, mozete da kreirate fajl sa rezolucijom do cak 1920x1080, koja je odlicna za prezentacije na velikim ekranima.