Magistrirao Nikola Vujović

Na Računarskom fakultetu u ponedeljak 21. septembra 2009. godine magistrirao je Nikola Vujović (C-2/05), odbranom magistarskog rada na temu „Softver kritičnih i sigurnosnih bankarskih sistema“.

Rezultati istraživanja pokazuju da se korišćenjem izloženih principa i smernica prilikom izrade bankarskih softverskih sistema, odbijaju sistemi koji imaju veći stepen tolerancije na otkaze. Dalja istraživanja u ovoj oblasti trebaju biti usmerena ka dva cilja. Prvi je povećanje pouzdanosti bankarskih softverskih sistema kroz unapređenje svih načina, principa i smernica pisanja programa u bankarskim softverskim sistemima. Drugi cilj je proširenje, poboljšanje i standardizacija ovih načina, principa i smernica na bilo koji kritičan softverski sistem. Time se daje značajan naučni doprinos razvoju softverskog inženjerstva, kao jednoj od trenutno aktuelnih naučnih disciplina, čiji je razvoj u sprezi sa potrebama i razvojem velikih i kompleksnih informacionih sistema, koji čine jezgro svakog kritičkog i sigurnosnog sistema.“ – zaključio je Nikola Vujović u izlaganju svog magistarskog rada.

Odbrani su prisustvovali mentor doc. dr Radomir Janković, članovi komisije: doc. dr Dragan Šaletić i prof. dr Milan Vidaković, kao i brojni gosti.

Fotografije sa odbrane diplomskog možete pogledati u galeriji.

1287-magistrirao-nikola-vujovic