Победници RAF Challenge 2017

Финале деветог информатичког такмичења за ученике средњих школа "RAF Challenge 2017", које организују Друштво математичара Србије и Рачунарски факултет из Београда одржано је 18.03.2017. године на Рачунарском факултету. Ученици су се такмичили у три категорије, а пристигло је преко 100 радова. У првој категорији је задатак био направити презентацију/анимацију на тему "Зашто се бавити информационим технологијама", друга, где су ученици на слободну тему могли да направе видео игру или апликативни програм и задатак у трећој категорији био је направити видео и аудио материјал на тему "Игра". На финале такмичења позвано је 37 средњошколаца из Србије, а најбољи су данас освојили вредне награде.

 

Награђени у I категорији:

I место: Милица Ђолић, Техничка школа "Никола Тесла", Вршац - Награде: таблет, курс "Web developer" или замена за стручну литературу, шестомесечна претплата на часопис “Свет компјутера”,

II место: Маша Кнежевић, Зрењанинска гимназија, Зрењанин - Награде: путовање (Сателит група), Нортон антивирус,

III место: Милош Милошевић, Електротехничка школа "Никола Тесла", Београд - Награде: екстерни хард диск, Нортон антивирус.

Награђени у II категорији:

I место: Милош Вукадиновић, Гимназија "Светозар Марковић", Ниш - Награде: лаптоп, курс "Web developer" или замена за стручну литературу ,шестомесечна претплата на часопис “Свет компјутера”,

II место: Мирослав Илић, Техничка школа "Раде Металац", Лесковац - Награде: мобилни телефон, Нортон антивирус,

III место: Звонимир Рудински, Техничка школа, Суботица - Награде: Cisco CCNA курс (rootPlanet), Нортон антивирус.

Награђени у III категорији:

I место: Ђорђе Петровић, Електротехничка школа "Мија Станимировић", Ниш - Награде: таблет, курс "Web developer" или замена за стручну литературу ,шестомесечна претплата на часопис “Свет компјутера”,

II место: Андреја Рајковић, Шеста београдска гимназија, Београд - Награде: графичка табла, Нортон антивирус,

III место: Александра Тривић, Шеста београдска гимназија, Београд  - Награде: курс "Web developer" или замена за стручну литературу, Нортон антивирус.

Школе које су мотивисале ученике да се пријаве у великом броју на RAF Challenge награђене су комплетима компјутерске литературе, а то су:

Књажевачка гимназија, Књажевац

Електротехничка и грађевинска школа "Никола Тесла", Јагодина

Средња техничка школа "Михајло Пупин", Кула

Електротехничка школа "Мија Станимировић", Ниш

Такмичење су подржале и бројне компаније, које су обезбедиле велики фонд награда за све финалисте. Генерални спонзор такмичења компанија ЦЕТ, медијски спонзор часопис "Свет компјутера", затим: Сателит група, RSD и rootPlanet.

Атмосферу са такмичења можете погледати у галерији.

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079