Тим са РАФ-а најбољи на ФОН хакатону

У Београду је 31. марта и 1. априла на Факултету организационих наука одржан пети по реду "ФОН Хакатон", двадесетчетворочасовно такмичење у програмирању. Од укупно 14 тимова који су се такмичили, прво место освојила је екипа "RAFx" коју чине студенти друге године Рачунарског факултета: Вања Пауновић, Михаило Вигњевић, Бранко Фулурија и Милош Милуновић. Тема хакатона била је "Анализа Big Data података".

 

Поред победничке екипе, на такмичењу су учествовале још три екипе са РАФ-а: "Три пива и сок", "Рафатон" и "RAFChain". Тимови RAFx и RAFChain квалификовали су се у финале у коме је учествовало укупно 6 тимова.

Пројекат ФОН Хакатон је такмичење које организује удружење студената информатике "Fonis" у сарадњи са Факултетом организационих наука и састоји се из два одвојена дела: "Хакатона" и "Tech Challenge-a". Овај пројекат подстиче учеснике да тестирају своја знања радом на унапред задатом задатку уз подршку искуснијих стручњака. Овај традиционални пројекат се одржава у сарадњи са "Истраживачко-развојним центром" Факултета организационих наука. 

Своје решење, као и могућност примене на EXIT Фестивалу, победници ФОН хакатона имали су прилике да представе у Јутарњем програму на РТС-у. Погледајте ВИДЕО снимак.

 

На слици победници ФОН хакатона (с лева на десно) : Вања Пауновић, Михаило Вигњевић, Бранко Фулурија и Милош Милуновић

 

image.jpg

 

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079