Робо рукавица нови изум студента Рачунарског факултета

Бруцош Рачунарског Факултета Никола Крстић представио је још један свој изум на Медјународном сајму образовања EDUfair 2019. Реч је о паметној рукавици која управља роботом. 

 
IMG_4.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Управљање роботом изгледа тако што се паметна рукавица навуче на руку, а затим се покретима руке на горе или доле, лево или десно издају команде роботу.
 
 
 
IMG_7773.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Први изум овог вредног студента Рачунарског факултета је сада већ чувена паметна рукавица за слепе и слабовиде особе чија је основна функција да им олакша оријентацију и да им помогне у препознавању других особа или предмета са којима су у контакту. За разлику од претходне рукавице која је направљена да помогне, паметна рукавица која управља роботом има сврху да на забаван начин приблизи технолошке иновације и њихове могућности будућим студентима. Изумом овог робота којим управља паметна рукавица још једном је потврђен таленат Николе Крстића бруцоша Рачунарског факултета.     
    
IMG_1.JPG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Никола вредно ради, а свесрдну подршку му пружа Рачунарски факултет па је тако у плану оснивање истраживачке секције на овом факултету коју ће водити овај талентовани млади истраживач.
Да ли ће Николин робот добити тело, руке, главу, када ће паметна рукавица за слепе моћи да препозна новчанице и које су то идеје које чекају да се реализују остаје да се види. Важно је што је Рачунарски факултет препознао таленат, залагање и потенцијал овог младића и пружио му шансу за стицање квалитетног образовања и унапређивање талента. На питање зашто је уписао баш Рачунарски факултет, Никола уз осмех одговара: Који други?
    
Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079