Ученици школе Никола Тесла на Рачунарском факултету

Рачунарски факултет у Београду у сарадњи са средњом технчком школом "Никола Тесла" сваке године организује бесплатне радионице за ученике. Ове године ученици друге и четврте године имали су прилике да заједно са менторима, који су асистенти и сарадници у настави на Рачунарском факултету у Београду, раде на пројектима из области ИТ технологија користећи постојећа знања али и да стекну нова и да их одмах примене.

Прво предавање држао је бивши ученик технчке школе "Никола Тесла", а сада студент Рачунарског факултета у Београду, Никола Крстић који је ученике упознао са електроником, програмирањем микроконтролера где су имали прилике да се упознају са развојном платформом Arduino и симулатором Tinkecard Circuits и где  је свако имао прилику да направи свој мини пројекат.

   DSCF9764.JPG       DSCF9763.JPG 

Следећу радионицу ученици су имали са Богданом Стамболовић, сарадницом у настави на Рачунарском факултету у Београду. Могли су да виде и практично раде у развојном систему Ардуино са микроконтролером који се хардверски повезује и управља неким другим системом.

           DSCF9772.JPG      DSCF9767.JPG                        

Током радионица које је држао Немања Радосављевић, асистент Рачунарског факултета у Београду, ученици су учили како да направе основну верзију динамичког web сајта. Ово су радли у Joomla CMS contetnt managmant систему који служи за прављење сајтова. Динамички web сајтови су они сајтови који су повезани са базом података и чији се садржај не налази у статичким фајловима већ може лако да се мења из панела за администрацију иако корисник нема никаквог искуства у програмирању web сајтова.

                                  DSCF9758.JPG

 

 

 

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079