RAF Penguins на припремама за финале престижног информатичког такмичења уз подршку компанија SAGA и Microsoft развојни центар Србија

Значај великог успеха који су постигли студенти Рачунарског факултета на највећем информатичком такмичењу за Југоисточну Европу ICPC одржаном у Букурешту крајем октобра 2019. препознала је компанија SAGA. Она је заједно са Microsoft развојним центром Србија пружила велику подршку нашем тиму на путу ка златној медаљи.

 

Освојивши треће место на регионалном такмичењу, RAF Penguins кога чине студенти Алекса Плавшић, Алекса Милисављевић и Павле Мартиновић пласирали су се у финале највећег светског такмичења из алгоритама које ће се одржати крајем јуна 2020. године у Москви. За ово финале потребне су озбиљне припреме на које наши студенти одлазе 5. новембра 2019. у Москву. Они ће захваљујући Microsoft развојном центру Србија и компанији SAGA учествовати у кампу који је намењен припремама управо за ово такмичење, а ментори ће им бити водећи универзитетски професори и некадашњи учесници и победници такмичења. 

Успех који су наши студенти постигли важан је како за Рачунарски факултет тако и за Србију због чињенице да ће они бити једини представници Србије у финалу овог престижног такмичења и тек други тим из Србије који учествује у финалу после више од двадесет година. Рачунарски факултет дугује захвалност компанијама MDCS и SAGA које су препознале значај оваквог успеха и решиле да подрже наш тим на путу ка златној медаљи. А нашем тиму RAF Penguins желимо пуно успеха како на припремама тако и у финалу такмичења!