Радионица за средњошколце "Дизајн као вишемедијска уметност"

Рачунарски факултет у Београду (Катедра за мултимедијални дизајн) организује бесплатну радионицу дизајна намењену ученицима трећег и четвртог разреда гимназија, средњих уметничких и техничких школа.
Циљ радионице је да се кроз практичну и теоријску наставу интересенти упознају са стандардима (академских студија) мултимедијалног дизајна. Издвајају се теме из домена илустрације, анимације и дизајна. Врше се анализе и поређења релевантних примера, те критике и коректуре радова ученика.
 
Ученици ће моћи да креирају илустрације, те да коришћењем софтвера за обраду слика и генерисање/компоновање видео и аудио материјала креирају радове релевантне за упис студија дизајна. У употреби ће бити софтвери за обликовање векторске графике, као и софтвери за видео и аудио продукцију.
 
Радионица се одржава на Рачунарском факултету (уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера), у студијима за дизајн на адреси Кнез Михаилова 10, 8. спрат. Радионица обухвата 10 часова и изводи се током фебруара  (субота, 20.2. и недеља, 21.2.2021. од 10 до 15 часова). Број места је ограничен.
 
Пријаву за похађање радионице послати најкасније до среде, 17. фебруара 2021. на мејл radionica [@] raf.rs. У пријави кандидати треба да доставе следеће податке: име, презиме, разред, назив школе коју похађају и контакт телефон или мејл.
 
Радионицу води уметнички сарадник Катедре за мултимедијални дизајн Теодора Јонић, дипломирани дизајнер.
 
Веб-сајт:  http://dizajn.raf.edu.rs/ 
 
 
radionica_drugirok-01.png