Google i Univerzitet Judasiti nude stipendije za 75.000 ambicioznih programera

Kompanija je objavila da planira proširenje partnerstva sa Univerzitetom Judasiti i ponudi 75.000 android stipendija za ambiciozne programere i data scientist-e koji žele da razviju karijeru na polju digitalnih tehnologija. Inicijativa kompanije zasniva se na dvogodišnjoj saradnji sa Judasitijem, koji je 2015. godine ponudio 1.000, a 2016, 10.000 stipendija za zainteresovane mlade programere. Nemački medijski gigant Bertelsman namerava da da svoj finansijski doprinos. Google- ov predsednik za Evropu, Bliski istok i Afriku rekao je da je potražnja za kursevima ogromna i da su zbog toga Bertelsman i Judasiti odlučili da ove godine ponude mladim ljudima 75.000 stipendija koje bi im omogućile da iskoriste prednosti besplatnih razvojnih kurseva.

Kompanija se nada da će takvim postupkom smanjiti sve veći jaz u digitalnim veštinama i da će uspeti da umiri Evropsku uniju koja je zabrinuta za pola miliona slobodnih radnih mesta u IKT koja će ostati nepopunjena do 2020. godine. Već se možete prijaviti za prvih 60.000 stipendija. Kursevi će se baviti razvojem android okruženja i veba. Za više informacija, možete posetiti veb-sajt univerziteta https://www.udacity.com/google-scholarships Nažalost, izgleda da je prva ponuda strogo ograničena na državljane Evrope, Rusije, Egipta i Turske.

Bertelsman će ponuditi ostalih 15.000 stipendija koje će obuhvatiti kurseve iz oblasti data science na početnom i srednjem nivou. Više informacija o postupku prijavljivanja biće vam dostupne u narednim nedeljama.

4536-xa-google-xa-i-univerzitet-judasiti-nude-stipendije-za-75-000-ambicioznih-programera