Електријада

Електријада је међународни сусрет студената електротехнике који траје пет дана и уједињује студенте широм Балкана. Формални део ове манифестације чине такмичења у знању и спорту, где се студенти такмиче у индивидуалној конкуренцији, али и екипно за пласман својих факултета.

Електријада за већину студената представља извор позитивне енергије, добру забаву и незаборавне моменте, а самим тим најлепше проведено време у току студирања. Ако можете да замислите 2000 студената пет дана заједно на једном месту, како се добро проводе 24 часа дневно, тако што се такмиче у науци, навијају на утакмицама за своје факултете, забављају скоро уопште неспавајући, онда можда имате добру представу о Електријади. Тешко је описати то јединствено искуство и, свакако га је вредно доживети.

Факултети који су стални учесници Електријаде су: Електротехнички факултет Београд, Факултет електротехнике и рачунарства Загреб, Електротехнички факултет Сарајево, Електротехнички факултет Бања Лука, Факултет техничких наука Нови Сад, Електронски факултет Ниш, Рачунарски факултет Београд, Факултет електротехнике у Тузли, Електротехнички факултет Источно Сарајево, Факултет за електротехнику и информационе технологије Скопје,Техничко велеучилиште у Загребу, Факултет електротехнике, рачунарства и информацијских технологија Осијек, Факултет електротехнике, стројарства и бродоградње Сплит, Факултет техничких наука Чачак, Факултет организације и информатике у Вараждину, Технички факултет Ријека, Технички факултет Битола.

Рачунарски факултет је почео да се такмичи на Електријади 2016. год и за сад је једини приватни факултет који је добио право да се такмичи у научним дисциплинама. Обзиром на то да RAF није електротехнички факултет број категорија у којима смо могли да учествујемо је мали (информатика,ООП, математика 1, математика 2 и физика) али смо у њима већ две године бриљирали.

Позивамо вас као и сваке године да идете са нама било да се такмичите у науци, спорту или сте само жељни дружења и упознавања нових људи

4697-elektrijada