Успеси РАФ-а на Електријади 2024

Студенти Рачунарског факултета учествовали су на овогодишњој Електријади, која је одржана од 14. до 18. маја у Требињу, у више научних и спортских дисциплина и постигли запажене резултате. Рачунарски факултет је једини приватни факултет који се на Електријади такмичи у научним областима. Ове године поред РАФ-а у научној области такмиче се и Електротехнички факултет у Београду, Факултет техничких наука у Новом Саду, Електронски факултет у Нишу, Факултет инжењерских наука у Крагујевцу, Електротехнички факултет у Бања Луци, Електротехнички факултет у Сарајеву и Електротехнички факултет у Подгорици.

На Електријади 2024 студенти РАФ-а остварили су запажене резултате из предмета Објектно оријентисано програмирање и Алгоритми и структуре података. Посебно се истакао Арсен Арсеновић заузевши индивидуално треће место од укупно 19 такмичара из Објектно оријентисаног програмирања. Тимски, екипа РАФ1 коју чине Арсен Арсеновић, Лазар Доброта и Димитрије Анџић је на истом такмичењу заузела пету позицију од укупно 7 тимова.

ТАБЕЛА Објектно оријентисано програмирање

На такмичењу из предмета Алгоритми и структуре података, најбоље пласиран студент РАФ-а је Михаило Трајковић који је од укупно 28 такмичара заузео шесту позицију. Тимски, у овој области екипа РАФ1 (Михаило Трајковић, Нада Трајковић и Немања Радовановић) заузела је четврто место у конкуренцији 9 тимова.

ТАБЕЛА Алгоритми и структуре података

Такмичења из информатике и математике на Електријади завршила су се запаженим резултатима студената Рачунарског факулета. Наша екипа РАФ1, у конкуренцији 12 тимова са електротехничких и рачунарских факултета из региона (Босна и Херцеговина, Црна Гора и Србија), освојила је треће место на такмичењу из информатике, док су прва два места заузеле екипе са Електротехничког факултета у Београду.

Индивидуално, на такмичењу из информатике у конкуренцији 32 такмичара запажене резултате остварили су студенти:

Арсен Арсеновић – 2. место (РАФ1)

Михаило Трајковић – 10. место (РАФ1)

Немања Радовановић – 11. место (РАФ2)

ТАБЕЛА Информатика

На такмичењу из математике1 екипа РАФ-а заузела је четврту позицију у конкуренцији 7 тимова, док су се индивидуално истакли студенти Владимир Игњатијевић који је заузео четврто место и Александар Вишњић који је заузео девето место.

ТАБЕЛА Математика1

Студенти РАФ-а представљали су Факултет у мушкој категорији у рукомету, одбојци, футсалу, кошарци и стоном тенису. Екипа Рачунарског факултета освојила је треће место у екипном стоном тенису. Екипу су чинили:

Тадеј Драгојловић

Димитрије Анџић

Владислав Вукосављевић

Заједно са нашим факултетом у екипном стоном тенису учествовало је укупно пет тимова: Електронски факултет Ниш (прво место), Електротехнички факултет Београд (друго место), Електротехнички факултет Источно Сарајево и Факултет техничких наука Нови Сад. На такмичењу у рукомету и кошарци студенти РАФ-а су заузели четврто место, док су на одбојци и фудбалу заузели пето место.

Рачунарски факултет честита студентима на успесима!

Фотографије са Електријаде 2024 можете погледати у галерији.