Student Bogdan Stojadinović odbranio je diplomski rad na temu „Optimizacija korisničkog iskustva kroz integraciju četbotova na platformi veb sajtova“

Student Računarskog fakulteta Bogdan Stojadinović je u četvrtak, 14. marta 2024. godine odbranio diplomski rad na temu Optimizacija korisničkog iskustva kroz integraciju četbotova na platformi veb sajtova pred komisijom koju su činili mentor dr Jelena Vasiljević i član dr Dušan Vujošević.

U uvodu svog rada Bogdan je istakao sledeće:

U svetlu značajnih tehnoloških transformacija tokom poslednjih decenija, informacione tehnologije su fundamentalno preoblikovale našu svakodnevicu, postavljajući nove standarde u načinu interakcije između ljudi i digitalnih platformi. U ovom dinamičnom kontekstu, četbotovi, veštački entiteti čija je svrha simulacija ljudskog razgovora, igraju ključnu ulogu kao esencijalni faktor u unapređenju različitih aspekata korisničkog iskustva, ne samo na veb sajtovima već i u širem digitalnom ekosistemu.


Ukupno gledano, sam zaključak jeste da integracija četbotova na veb sajtovima predstavlja važan korak ka unapređenju korisničkog iskustva i efikasnosti poslovanja. Međutim, kako bi se maksimalno iskoristile prednosti ove tehnologije, kompanije će morati da pažljivo planiraju, implementiraju i kontinuirano unapređuju svoje četbot sisteme u skladu sa najnovijim tehnološkim trendovima i korisničkim potrebama. – zaključio je Bogdan.

Fotografije sa odbrane dostupne su u galeriji.