Student Jovan Lazić odbranio je diplomski rad na temu „Razvoj veb aplikacije učenja na daljinu u Java i Angular okruženju“

Student Računarskog fakulteta Jovan Lazić je u petak, 15. marta 2024. godine odbranio diplomski rad na temu Razvoj veb aplikacije učenja na daljinu u Java i Angular okruženju pred komisijom koju su činili mentor dr Milan Vidaković i član dr Bojana Dimić Surla.

U uvodu svog rada Jovan je istakao sledeće:

U današnjem svetu sve je veća potreba pojedinca da se usavršava u što većem broju oblasti poput usavršavanja jezika, učenja novih veština, napredovanja u karijeri. Samim tim, aplikacije koje pojedincu mogu da pomognu da se usavršava naglo su počele sa razvojem u poslednjem periodu.


Aplikacija učenja na daljinu pomaže predavačima i studentima da evidentiraju i prate nastavu koja sa održava onlajn. Iako trenutno pruža samo osnovne funkcionalnosti za rad, njen dalji razvoj može doprineti da aplikacija postane još lakše za praćenje nastave. Neki od razvoja koji bi ovo omogućili jesu imejl notifikacije pre testa, obaveštenja predavača svojim studentima, prezentacije ili dokumenti koji pokrivaju gradivo iz lekcija, odabir jezika za prikaz funkcionalnsoti kao i još mnogo drugih opcija.

Iako aplikacija deluje kao da sadrži samo osnovne funkcionalnosti za rad, ona se ipak sastoji od više sistema, koji mogu raditi pojedinačno, ali koji zajedno komuniciraju kako bi omogućili svim korisnicima praćenje lekcija i ocenjivanje u okviru istih. – zaključio je Jovan.

Fotografije sa odbrane dostupne su u galeriji.