LogMeIn kupuje upravljač lozinki LastPass

LogMeIn namerava da spoji LastPass sa svojim postojećim upravljačem lozinki za timove. Specijalista za upravljanje identitetom i pristupanjem LogMeIn je pristao da kupi Marvasol, kompaniju koja stoji iza онлајн prodavnice za lozinke LastPass. Očekuje se da kompanije zaključe sporazum, uz procenu za Marvasol od 110 do 125 miliona dolara, u roku od nekoliko sedmica.

LogMeIn je čvrsto usidren u tržištu za preduzeća, dok je Marvasol neprestano proširivao alatku za bezbedno skladištenje lozinki LastPass u tom smeru, funkcijama za zajedničke lozinke i za grupno pristupanje.

LastPass čuva u oblaku šifrovanu verziju lozinki svog klijenta, a dozvoljava mu da ih otključa i pristupa im pomoću jedne same lozinke sa skoro svakog uređaja povezanog sa Internetom putem bezbednog dodatka pretraživaču ili putem veb interfejsa. Kompanija nudi aplikacije za Android i za iOS, kao i dodatke za Internet Explorer, Chrome, Firefox i Safari. Usluga je besplatna za jednu kategoriju uređaja; za više kategorija, potrebna je pretplata.

Servisi za онлајн čuvanje lozinki kao što su LastPass ili Dashlane nadmeću se sa samostalnim aplikacijama kao što su 1Password, KeePass ili Password Safe.

LogMeIn smatra da će baza klijenata i alati fokusirani na potrošače koje ima LastPass biti jednako važni u rešavanju izazova sa potrošačima koji donose vlastite uređaje i vlastite aplikacije (bring-your-own-device i bring-your-own-app) sa kojima se suočavaju njegovi postojeći korporativni klijenti.

On namerava da u LastPass doda mogućnosti koje postoje u alatki za upravljanje identitetom Meldium koju je kupio pre godinu dana. Meldium je upravljač lozinki za timove, projektovan za rad sa alatkama za saradnju kao što su Box, Github, Google Apps, Zendesk ili Slack. Za sada, LogMeIn planira da održava obe linije proizvoda, ali očekuje da na kraju spoji obe u brend LastPass.

LogMeIn proširuje svoju ponudu proizvoda i na druge načine. Rekli su da će proširiti ponudu svog upravljanja identitetom Xive.ly i na Internet stvari (Internet of Things).

3906-xa-logmein-xa-kupuje-upravljac-lozinki-xa-lastpass-xa