Microsoft politika

Na Build 2017 konferenciji u organizaciji kompanije Microsoft, predstavljeno je novo svojstvo kompanijinog skladišta na mreži OneDrive koje će vam omogućiti da pristupite svojim dokumentima, a da pri tom ne opteretite skladište svog računara. Svojstvo se naziva „Files On-Demand“ (dokumenta na zahtev) i pojaviće se zajedno sa jesenjim ispravkama za Windows 10 i omogući će korisnicima lakše upravljanje dokumentima koji su sačuvani lokalno ili na mreži.

Svojstvo će vam omogućiti da sva dokumenta i fascikle pregledate neposredno u File Explorer-u, umesto da vidite samo one koje ste sinhronizovali na vašem uređaju. Što više koristite skladište na mreži – kreirate dokumenta i prenosite fotografije i radite na većem broju uređaja – imaćete sve veću potrebu da vidite sve dokumente i da ne razmišljate da li ste ih sinhronizovali na uređaju koji trenutno koristite.

Sličnu mogućnost imate ako koristite aplikaciju Dropbox, ali samo za korisnike koji su pravna lica. Aplikacija kompanije Microsoft podržava i privatne i poslovne naloge OneDrive.

Korisnički interfejs File Explorer-a u Windows-u 10 biće, takođe, ažuriran da bi vam omogućio bolji pregled dokumenata koji su skladišteni na uređaji, a koji su u skladištu na mreži. Pojaviće se mala ikona u obliku oblaka u koloni koja će imati naslov „Status“. I dalje ćete moći da vidite koliko vam je potrebno prostora u skladištu ako biste želeli da preuzmete dokument, jer će vam obaveštenje o njegovoj veličini biti dostupno, iako dokument nije na vašem uređaju.

Imaćete i mogućnost da izaberete neke fascikle ili dokumente koji će vam uvek biti raspoloživi, čak i kad niste na mreži. Kliknite na njih desnim dugmetom miša i iz menija izaberite „Always keep on this device“.

Međutim, uglavnom nećete morati da prolazite kroz ceo navedeni proces. Kad ste povezani na internet, treba samo dva puta da kliknete na dokument kao kad ga otvarate i on će automatski biti snimljen na vašem uređaju.

Svojstvo je raspoloživo za privatnu i kućnu pretplatu na Office 365 za android operativni sistem, kao i za poslovne naloge za OneDrive. Korisnici operativnog sistema iOs moći će da preuzmu ažuriranja za nekoliko meseci.

4342-xa-microsoft-xa-politika