50 alatki koje su verovatno potrebne za vaš start ap

Vaš start ap je pun prodornih, novotarskih ideja. Međutim, da bi od ideje nastao biznis nije vam dovoljna strategija, već vam je potrebno i mnogo alatki da taj biznis izgradite. Razmislite o ovih 50 alatki:

Izgradnja, dizajn i držanje veb sajta

 1. Hostwinds vam pomaže da izgradite svoje prisustvo na veb sajtu, sa dizajnom veb sajta i rešenjem e trgovine, kao i kupovinom imena domena.
 2. Foundry je alatka za izgradnju modularnog HTML veb sajta koja omogućava projektovanje veb sajta sa različitim konceptima i gotovim stranicama koje možete da dodate na svoj veb sajt, ili da pravite nov sajt. Foundry takođe nudi Variant Page Builder kojim ćete lako da pravite vlastite stranice.
 3. Hostt nudi besplatan hosting na veb sajtu za više domena, kao i neprekidnu tehničku podršku i raznovrsne opcije hostinga sa rešenjem za širenje veb prisustva kada vaš start ap počne da raste.
 4. Disqus vam omogućava da svom veb sajtu dodate izvore diskusija, što povećava angažovanje. Takođe pruža i zaklonjeno rešenje monetizacije usredsređeno na rezultate da bi vaš veb sajt postao mašina za prihod.
 5. Sortfolio pronalazi vezu sa samostalnim dizajnerima veb sajtova jer vam omogućava traženje po gradovima pa možete da nađete nekoga u vašoj blizini, ako vam je to važno, ili možete da pregledate portfolije da biste našli dizajnera veb sajtova u skladu sa vašim stilom i budžetom.
 6. BrowserStack obezbeđuje način da se obavi živo pretraživačko testiranje pomoću Veba za vaš veb sajt i pristupnu stranicu, sa trenutnim pristupom svim stonim i mobilnim pretraživačima.
 7. Envato je tržište sa preko 4,5 miliona digitalnih proizvoda koje možete da koristite za svoj veb sajt, uključujući fotografije, videa, ilustracije, vektore, muziku i zvukove, dodatne module i 3D modele.
 8. Mobify vam pomaže da pravite mobilne veb sajtove koji obogaćuju doživljaj kupovanja, a to se mora imati sada kad potrošači i preduzeća toliko pretražuju i kupuju toliko proizvoda direktno sa svojih smartfona i tableta.
 9. Wix je odlično besplatno rešenje za izradu i lansiranje veb sajta ili bloga, sa hiljadama profesionalnih šablona koje samo povučete i spustite, a zatim prilagodite brendu svog start apa. Možete takođe i redovno da osvežavate taj dizajn i ažurirate izgled svog veb sajta u skladu sa razvojem vašeg preduzeća.

Optimizacija mašine za pretraživanje

 1. Searchmetrics isporučuje konkurentne podatke za poboljšanje strategije vaše mašine za pretraživanje (SEO), uključujući alate za reviziju sajta, praćenje položaja, teškoće sa ključnim rečima i domena prema domenu.
 2. Agency Analytics nudi jednu od najvećih baza podataka za praćenje URL-a tako da u svako doba znate tačno kako vaše preduzeće stoji.
 3. LinkTrackr daje vam moć da preko ovog analitičkog alata zasnovanog na Vebu pratite koliko su reklamne kampanje i povezani linkovi sposobni za pravljenje novca.
 4. Crazy Egg vam pomaže da saznate zašto posetioci napuštaju veb sajt, pokazujući vam na toplotnoj karti ono što kliknu i ono što premotavaju.
 5. Yoast SEO je dodatni modul firme WordPress koji obezbeđuje redovnu analizu celog sadržaja na vašem WordPress veb sajtu i daje preporuke za ključne reči koje bi ojačale optimizaciju.

Marketing i reklamiranje

 1. Clickbooth ima zadatak da osnaži mala preduzeća i preduzetnike, stvaranjem tržišta zasnovanog na performansama, omogućavajući da se svako ravnopravno takmiči sa najvećim brendovima na svetu.
 2. Buzz Stream je način da istražite, pronađete i obratite se onima koji su uticajni i koji vam mogu pomoći da reklamirate svoje preduzeće, a to vam omogućava način da izgradite listu izgleda za razvijanje tih dragocenih veza.
 3. Perfect Audience daje vam način da poboljšate svoju strategiju preusmeravanja, putem sveobuhvatne platforme usmerene na mobilne uređaje, na Veb i Facebook, i nudi vam analitiku koja vam pomaže da procenjujete svoje strategije i upravljate njima.
 4. Mail Chimp vam pomaže da projektujete jeftine, marketinške kampanje putem e-pošte, koje mogu da vam pomognu da ojačate potrebnu pogonsku snagu.
 5. Affiliate Window obezbeđuje način da dobijete više kupaca kroz kanale partnera za marketing. Oni rade sa milionima partnera koji će propagirati vaš proizvod u svim različitim pravcima.
 6. Brand24 je efikasno rešenje da budete u toku sa svakim pominjanjem vašeg preduzeća na Vebu i u društvenim mrežama, i da odmah reagujete, sarađujete i komunicirate sa svojom publikom.
 7. Google Alerts je još jedan način da pratite svako pominjanje u novinama sa ažuriranjem koje vam stiže u prijemno sanduče čim se desi – i to besplatno!
 8. HARO je sajt koje vam omogućava besplatno reklamiranje tako što vas povezuje sa novinarima koji traže sadržaje i ideje za svoje tekstove. Skraćenica za „help a reporter out“ (pomozite novinaru), ovo je odličan sajt na kojem možete da pokrenete taktiku odnosa vašeg start apa sa javnošću. Ova alatka vam omogućava mnogo pojavljivanja u novinama.

Marketing na društvenim medijima

 1. Sprout Social sastavlja vaše platforme na društvenim mrežama u jedan izvor tako da možete na jednom mestu da objavljujete i pratite reagovanja, a osim toga se povezuje i za Zendesk, UserVoice i Salesforce da unapredite svoje inicijative upravljanja odnosa sa kupcima (CRM – Customer relationship management).
 2. Buzz Sumo vam pomaže da se povežete sa ključnim uticajnim faktorima koji će čitati i deliti vaš sadržaj. Ova alatka takođe predstavlja način da pratite trendove u sadržajima i šta vaša konkurencija deli na svim platformama društvenih mreža.
 3. Topsy vam daje alatku za pretraživanje i analizu društvenih mreža po raznovrsnim kategorijama za sužavanje i proširivanje pretraživanja, koje obuhvata tvitove, fotografije, videe, uticajne faktore i linkove.
 4. Buzzstarter je platforma za distribuciju sadržaja koja olakšava isporučivanje sadržaja praktično bilo kojoj publici u razmeri kao za uredničke članke izvora.
 5. Klout vam pomaže da kreirate relevantne i ciljane sadržaje društvenih medija koji će vam pomoći da privučete uticajne pratioce.

Upravljanje vremenom i projektom za saradnju i komunikaciju

 1. Redbooth obezbeđuje alatke za upravljanje projektom i za saradnju, slično alatki Basecamp, ali za samo delić te cene, što je idealno za start ap sa ograničenim budžetom a udaljenim saradnicima.
 2. Blossom je alatka konkretno za timove za razvijanje softvera, jer im pruža онлајн platformu za saradnju i zajedničko građenje proizvoda.
 3. Podio je jedna онлајн platforma za strukturisan rad vašeg tima kao i za saradnju sa vašim kupcima, na jedan prilagodljiv način koji odgovara vašem konkretnom radnom procesu.
 4. Trello je besplatna онлајн platforma za organizovanje rada koja vam omogućava da zaboravite na procese sa papirom, na skupe softvere i na beskrajne niti e-pošte.
 5. Conceptboard uzima konferencijsku tablu i pretvara je u virtuelnu, pa možete na sličan način sa udaljenim članovima vašeg tima da mozgate i sarađujete na idejama.
 6. Wiggio omogućava da pravite онлајн grupe da biste mogli da radite sa drugima, da komunicirate putem virtuelnih sastanaka, planirate zadatke i rasporede, kao i da predajete i delite fajlove.
 7. Asana dokazuje da vam uopšte ne treba e-pošta da biste upravljali svojim danom, timom, ili kompanijom, pošto možete pomoću ove mobilne alatke za Veb da držite na jednom mestu konverzacije i zadatke, da odgovarate i sarađujete sa bilo kojeg mesta na svetu.
 8. JIRA je jedna od najjednostavnijih raspoloživih platformi za upravljanje projektom, za jedan korak više od radnih listova, ali ne komplikuje rad kao što je to slučaj sa složenijim i većim platformama. Umesto toga, daje vam pogled iz ptičije perspektive na to šta svi rade u projektu, sa radnim okvirom po odeljenjima, za veoma malu mesečnu cenu.
 9. Google Apps for Business pruža vam za veoma malu cenu ceo komplet za komunikaciju i produktivnost, koji sadrži e-poštu, kalendar, онлајн video konferencije, saradnju na dokumentima i njihovo skladištenje i tako dalje.
 10. Slack je besplatan sistem za poruke u realnom vremenu koji komunikaciju među članovima vašeg tima unapređuje jednim neprekidnim izvorom kojem može da se pristupa i koji može da se koristi i putem Veba i putem mobilnih platformi.

Praćenje vremena, fakturisanje, knjigovodstvo i plaćanje

 1. Due vam daje besplatno praćenje vremena za projekte i klijente, koje se integriše u besplatne šablone za fakturisanje i platformu koja pravi profesionalne račune koje klijenti dobijaju u e-pošti i koje mogu da plate direktno preko mnogih često korišćenih portala za plaćanje.
 2. Hiveage obezbeđuje način da brzo pravite rasporede vremena i fakture pomoću podataka praćenja vremena koje prikuplja dok vi radite na različitim projektima.
 3. Invoice Ninja je alatka sve-u-jednom, koja vam omogućava da pravite ponude, raspored vremena, troškovnik poslova, fakturisanje i integrisano upravljanje projektom, što obezbeđuje sveobuhvatno rešenje za sve vrste start apova.
 4. Fusebill je idealna alatka za poslovanje zasnovano na pretplatama, za koje je potrebno rešenje koje upravlja ponavljajućim obračunima i pretplatama, uključujući slanje računa i primanje uplata.
 5. Kashflow je potpuno knjigovodstveno rešenje koje obuhvata platne spiskove, šablone faktura, automatizovano fakturisanje i slično, a može da se koristi bilo gde, uključujući ponudu mobilne funkcionalnosti.
 6. Expensify pomaže da se prate svi troškovi vašeg start apa, uključujući i ono što se može rashodovati i lako spustiti u razumljive izveštaje koji mogu da se razmenjuju sa drugima koji su uključeni u finansijsko zdravlje poslovanja.
 7. Stripe olakšava prihvatanje онлајн plaćanja, uključujući od kupaca koji više vole da plate kreditnom karticom, a napravljeno je za programere pa može da se integriše u svaki veb sajt.
 8. Authorize.net je mrežni prolaz za plaćanje u širokoj upotrebi (400.000 trgovaca), idealan alat ako vaš start ap ima komponentu e-trgovine sa mesečnim usklađivanjem cena i karakteristikama koje rastu sa vašim poslovanjem.

Smanjenje administracije

 1. PandaDoc vam pomaže da smanjite kolateralnu papirologiju prodaje, uključujući procene, ugovore, sporazume i obrasce ponuda u jednoj онлајн biblioteci šablona, da zadržite sve te informacije u digitalnom obliku. Još bolja je sposobnost da se prihvataju i šalju e-potpisi.
 2. Adobe Document Cloud for Enterprise obezbeđuje način za stvaranje 100% digitalnog poslovanja, uključujući i elektronske potpise i skladištenje dokumenata i fajlova u oblaku. Različiti planovi odgovaraju svim veličinama i vrstama biznisa.

Regrutovanje talenata i angažovanje spoljnih saradnika

 1. Upwork vas brzo povezuje sa talentima u kategorijama koje tražite za rad na projektu ili kratkoročno, uključujući programere za veb i mobilne aplikacije, kreativce i dizajnere, pisce, virtuelne pomoćnike, knjigovođe, agente korisničkog servisa i tako dalje.
 2. Freelancer vas povezuje sa preko šesnaest miliona talentovanih pojedinaca iz celog sveta koji traže samostalan posao na svim vrstama projekata i u svim granama.
 3. iFreelance je još jedan sajt sa mnogo talenata, kao i način da pregledate njihov portfolio i prethodno iskustvo da biste izabrali šta najbolje odgovara za ono što treba da postignete.

Ove alatke pružaju rešenja za sve aspekte vašeg start apa, pošto nude besplatne ili jeftine načine za unapređenje produktivnosti, privlačenje potrošača, poboljšanje protoka novca i završavanje projekata potrebnih za izgradnju poslovanja.

3855-50-alatki-koje-su-verovatno-potrebne-za-vas-xa-start-ap-xa