Microsoft dodaje kurs VI u svoj sertifikacioni program

Microsoft dodaje novi plaćeni kurs VI na svoju listu ponuda za sertifikacioni program i otvoren je za javnost. Microsoftov novi profesionalni program veštačke inteligencije je otvoren za javnost. Novi kurs je namenjen programerima koji žele da prošire svoje sposobnosti za VI, kao i svima koji su zainteresovani za opšte obrazovanje za VI. Smer VI uključuje 10 obaveznih kurseva koji traju između osam i 16 časova po kursu. Tehnologije obuhvaćene kursom VI uključuju Python, matematiku/statistiku, etiku, analizu podataka, Azure Machine Learning, računarski vid, obradu prirodnog jezika i prepoznavanje govora.

Oni koji završe kurs dobijaju digitalno deljiv sertifikat Microsoft Professional Program Certificate iz Veštačke inteligencije.

Kursevi nisu besplatni. Učesnici moraju da kupe sertifikate od edX.org za svaki kurs. Međutim. Microsoft takođe dozvoljava onima koji su zainteresovani da se registruju i da ih gledaju besplatno, ali neće dobiti potvrdu o učešću ako to učine. Više detalja je dostupno na sajtu za Često postavljana pitanja (FAQ).

Novi program VI je jedan od nekoliko smerova koji se nude pod nazivom Microsoft Professional Program. Drugi obuhvataju Big Data, administraciju u oblaku, nauku o podacima, razvoj Front-Enda, IT podršku, DevOps i još mnogo toga.

Kada je Microsoft prvobitno objavio svoje planove za ove vrste kurseva u 2016, program je bio poznat kao program „Microsoft Professional Degree“.

Izvor: ZD Net

4851-xa-microsoft-dodaje-kurs-vi-u-svoj-sertifikacioni-program-xa