Иновације у MS PowerPoint 2016

PowerPoint 2016 за Windows има све функције и карактеристике на које смо вец навикли, али такодје има и нека унапредјења и најбоље карактеристике из Office 2016.

Morph транзиција

1PowerPoint 2016 долази са транзицијом новог типа, Morph, која вам мозе помоци за боље анимација, и померање објеката на слајду у презентацији. Да бисте видели како изгледа Morph транзиција, морате имати два слајда, са најмање једним слицним објектом(најлакси нацин је да дуплирате слајд, и да онда померите објекат на другом слајду на друго место). Онда, када сте позиционирани на другом слајду, идите на Транситионс/Morph да бисте видели како изгледа Morph транзиција.

PowerPoint Designer

2PowerPoint Designer је нова услуга која вам омогуцава да узмете вас садрзај и аутоматски генерисете разлиците идеје, које могу да вам побољсају изглед слајдова. Када додате слику или неки други визуелни садрзај, аутоматски це се отворити прозор Designer где цете имати предлозене разлиците идеје о томе како и где би слика могла да стоји.

Снимање екрана

3Саврсено за демонстрације, мозете укљуцити снимање екрана у Васој PowerPoint презентацији са само неколико потеза. Само поставите ста год зелите да снимите, идите на Инсерт/Сцреен рецординг, и бицете у могуцности да изаберете део екрана за снимање,снимите ста вам је потребно и убаците директно у васу презентацију.

Три нове теме

4Постоје три нове теме које мозете да примените у PowerPoint-у:Цолорфул, Дарк Gray and Wхите. Да приступите овим темама идите на Филе/Account и онда кликните на падајуци мени који је поред Office Тхеме.

Боља резолуција видеа

Када претворите васу презентацију у видео, мозете да креирате фајл са резолуцијом до цак 1920×1080, која је одлицна за презентације на великим екранима.{/xа}

4004-inovacije-u-xa-ms-powerpoint-2016-xa